Διευκολύνσεις σε τουρίστες από Ασία και Ρωσία: Η JCB International και η Κυπριακή JCC κατέληξαν σε συμφωνία

JCB Card ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ακόμα ένα δέλεαρ για να επιλέξουν την Κύπρο ως τουριστικό κι όχι μόνο προορισμό θα έχουν επισκέπτες που προέρχονται κυρίως από ασιατικές χώρες αλλά και από τη Ρωσία. Η ιαπωνική εταιρεία έκδοσης καρτών JCB International ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με την κυπριακή JCC και από φέτος οι κάρτες της θα γίνονται αποδεκτές σε τερματικά αλλά και σε ΑΤΜ της εταιρείας στο νησί.

Μέσω των καρτών της JCB πραγματοποιούνται συναλλαγές αξίας πέραν των $280 δις ετησίως ενώ οι κάτοχοι καρτών ξεπερνούν τα 123 εκατομμύρια αν και οι πλείστοι από αυτούς είναι Ιάπωνες. Συγκεκριμένα 94.6 εκατομμύρια κάτοχοι είναι Ιάπωνες και οι υπόλοιποι από άλλες χώρες. H εταιρεία τα τελευταία χρόνια δίδει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της και σε άλλες αγορές και κυρίως στην ευρωπαϊκή. Όπως ενδεικτικά ανέφερε ο Tsuyoshi Notani, Διευθύνων Σύμβουλος της JCB International (Europe) Ltd, η συμφωνία επιτρέπει στην εταιρεία να επεκτείνει την αποδοχή και τη συνεχή ανάπτυξη στην Ευρώπη προσφέροντας στους πελάτες της μία πιο ομαλή εμπειρία πληρωμών σε αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στόχος είναι τα τεχνικά κι άλλα θέματα να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε η συνεργασία να ξεκινήσει πριν από την τουριστική περίοδο του 2019. Η JCB αποτελεί την τελευταία προσθήκη στις εταιρείες των οποίων τις κάρτες εξυπηρετεί η JCC. Σε μία παρόμοια κίνηση πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, ξεκίνησε η συνεργασία και με την Union Pay, εταιρεία που πρωταγωνιστεί στον τομέα της στην Κίνα, μία από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο και διαχρονικό στόχο και των κυπριακών Αρχών για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη συγκεκριμένη χώρα. JCB και Union Pay αποτέλεσαν τις πιο πρόσφατες προσθήκες στις συνεργασίες που διατηρεί η JCC με άλλες εταιρείες κολοσσούς όπως Visa, Mastercard, American Express και Diners Club.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC, οι αγορές με κάρτες από ξένους στην Κύπρο το 2018 έφθασαν τα 1.1 δις ευρώ καταγράφοντας ετήσια αύξηση 20% σε σχέση με το 2017. Συνολικά οι αγορές και αναλήψεις από ξένους αυξήθηκαν κατά 17% στα 1.4 δις ευρώ.

Πηγή: Philenews