Δικηγόρος E/K: H γνησιότητα του βίντεο, τα 100 ευρώ και η απολογία

f17494af3eb49bee28dd4cd5132ac7b4

«Δεν έχω πει ότι αμφισβητώ την εγκυρότητα του βίντεο, είπα ότι αναμένω τα αποτελέσματα της εξέτασης του βίντεο γιατί θεωρώ ότι υπάρχουν δύο ή και περισσότερα αποσπάσματα από το συγκεκριμένο», δήλωσε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Χριστόφορος Δημητρίου, δικηγόρος των Eλληνοκυπρίων που φέρεται να επιτέθηκαν λεκτικά στη Σβετλάνα Ζαΐτσεβα από τη Ρωσία.

«Δεν έχω πει ότι αμφισβητώ την εγκυρότητα του βίντεο, είπα ότι αναμένω τα αποτελέσματα της εξέτασης του βίντεο γιατί θεωρώ ότι υπάρχουν δύο ή και περισσότερα αποσπάσματα από το συγκεκριμένο βίντεο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι νόμιμο ή δεν θα επιτραπεί η κατάθεσή του. Απλά, από τις εξετάσεις θα διαφανεί εάν είναι ένα ή περισσότερα αποσπάσματα, κάτι για το οποίο είμαστε βέβαιοι», εξήγησε ο κ. Δημητρίου.

Είπε μάλιστα πως, «αυτό που αναμένουμε για να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε είναι το εξής: πρώτον, εάν όντως έγινε παύση στο βίντεο -όπου αναμένουμε ειδικούς να μας το επιβεβαιώσουν- και δεύτερο εάν από την παύση του βίντεο, δηλαδή από το πρώτο απόσπασμα ή την επανέναρξη του, τι μεσολάβησε σε εκείνο το διάστημα. Κάτι το οποίο είναι σημαντικό για εμάς, γιατί φαίνεται πως σε εκείνο το διάστημα, υπήρξε μια τρομακτική αλλαγή στη συμπεριφορά από τις πελάτισσές μου.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ρατσιστική τη συμπεριφορά των γυναικών και πελατισσών του στο βίντεo, o κ. Δημήτριου είπε πως οι πελάτισσές του έχουν απολογηθεί για τη συμπεριφορά τους άμεσα στην Αστυνομία.

«Παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή αλλά απολογήθηκαν αμέσως στην Αστυνομία για το επεισόδιο και για τη συμπεριφορά τους, όπως αυτή φάνηκε στο βίντεο. Θα ήθελα να σας ξεκαθαρίσω το εξής: Καμία ανοχή, σε ρατσιστικές ή φασιστικές συμπεριφορές», είπε.

Όσον αφορά στα 100 ευρώ που οι Eλληνοκύπριες είπαν πως είχε ζητήσει η γυναίκα από τη Ρωσία για να διαγράψει το σχετικό βίντεο, ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως, «οποιεσδήποτε θέσεις έχουν κατατεθεί, είτε γραπτώς είτε προφορικώς από τις πελάτισσές μου, αυτές περιμένουμε να διερευνηθούν και να εξεταστούν από την Αστυνομία. Στο διάστημα των δύο αποσπασμάτων ίσως δίνονται αρκετές απαντήσεις».

Ερωτηθείς αν θα κινηθούν νομικά εναντίον της, ο κ. Δημητρίου απάντησε πως αυτή τη στιγμή έχουν προτεραιότητα σοβαρότερα ζητήματα.

«Αυτή τη στιγμή στο μυαλό των πελατισσών μου, δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Είναι στο δικό μου μυαλό, ωστόσο δεν το αποκλείω όταν θα ολοκληρωθεί η έρευνα», εξήγησε.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Πηγή: Sigmalive