Δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν να πληρωθούν νωρίτερα για τα Χριστούγεννα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή Μεσημέρι και κάτι μίλησε ο πρόεδρος του ΠΟΑΣΟ, Κώστας Ιωάννου

DE8E298E BCBA 4BF3 8AEB D437CE207485

Στην εκπομπή Μεσημέρι και κάτι μίλησε ο πρόεδρος του ΠΟΑΣΟ, Κώστας Ιωάννου ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει αν όντως οι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν να πληρωθούν προκαταβολικά για τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι δεν είναι προκαταβολικά, απλά υπήρξε μεγάλη συζήτηση και στο παρελθόν όπου αποπειραθήκαν διάφοροι να καταργηθεί ο 13ος  μισθός, ο οποίος έχει ξεκαθαριστεί ότι είναι ένα είδος αποταμίευσης που έχουν οι υπάλληλοι, ένα μέρος που κατακρατά ο εργοδότης και τους το αποδίδει στο τέλος του χρόνου.

Πρόσθεσε ότι αυτός ο μισθός βοηθά στο να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζουν μέσα στον Δεκέμβριο  λόγω των γιορτών.

«Η θέση μας ήταν αυτονόητη στο μυαλό του καθενός που θέλει να σκέφτεται λογικά, ότι αν πληρωθώ τον 13ο μισθό, στο πρώτο δεκαπενθήμερο θα μπορώ να κινηθώ άνετα, να οργανωθώ, να κάνω τα ψώνια μου και δίνεις την ώθηση στην αγορά που τόσο αναμένει να κινηθείς», σημείωσε.

Κλείνοντας ανέφερε ότι, ο κόσμος δεν μπορεί να ξοδεύει χωρίς αυτά τα λεφτά και προτείνουν στο Υπουργείο Οικονομικών να δίνετε στο μέσο του μήνα στους δημόσιους υπαλλήλους αυτός ο μισθός για να μπορεί να κινηθεί.

Δείτε το βίντεο: