Δημοτικός σύμβουλος διαγράφηκε από ΕΔΕΚ επειδή υποστήριξε υποψήφιο ΔΗΣΥ

edek pazaros

Στη διαγραφή του Χαράλαμπου Πάζαρου, δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Γεροσκήπου, από μέλος του κόμματος προχώρησε το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, λόγω της στήριξης που πρόσφερε ανοικτά στον ξάδελφο και συνονόματο του υποψήφιο βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού κατά τις βουλευτικές εκλογές.

Την είδηση της διαγραφής του κ. Χαράλαμπου Πάζαρου επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα Πολίτης η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου, δηλώνοντας ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε κατά την συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου την προηγούμενη Πέμπτη και αφορούσε όπως είπε τα στελέχη του κόμματος που είχαν εμπλακεί υπέρ υποψηφίων άλλων κομμάτων στην τελευταία προεκλογική εκστρατεία, κάτι που τους έθεσε αυτομάτως εκτός ΕΔΕΚ.

Πάζαρος: «Είχα ενημερώσει»

Την εμπλοκή του υπέρ υποψηφίου άλλου κόμματος και συγκεκριμένα του ΔΗΣΥ επιβεβαίωσε ο πρώην πλέον δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ Χαράλαμπος Πάζαρος σε δηλώσεις του, ο οποίος ανέφερε ότι τοποθέτησε αυτοκόλλητο του ξαδέλφου του και υποψήφιου του ΔΗΣΥ στα ρούχα του την ημέρα των εκλογών.

«Δεν είναι όμως αυτή η ουσία», συνέχισε ο κ. Παζάρος, «αφού η ΕΔΕΚ δεν έχασε ποσοστά στο Δήμο Γεροσκήπου και δεν υπάρχει ούτε ένας εδεκίτης ο οποίος να λέει ότι τον έχω επηρεάσει υπέρ του ξαδέλφου μου. Εξάλλου είχα ενημερώσει τον οργανωτικό της ΕΔΕΚ Πάφου και του είχα πει να μην με προσθέσουν στην ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας, διότι δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω και πως κατέρχεται στις εκλογές ο πρώτος μου ξάδελφος τον οποίο θα υποστηρίξω όσο πιο ταπεινά μπορώ».

Ο κ. Πάζαρος ανέφερε επίσης ότι κάποια μέλη του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ που ρωτήθηκαν για το θέμα διαψεύδουν την πληροφορία ότι η απόφαση διαγραφής λήφθηκε ομόφωνα και πως δεν έγινε τέτοια συνεδρία.

Όπως δήλωσε την απόφαση διαγραφής του έμαθε από τον Δήμαρχο Γεροσκήπου στον οποίο κοινοποίησε επιστολή η ΕΔΕΚ, όπου τον ενημέρωνε για την εξέλιξη και τον καλούσε να προχωρήσει στις κατάλληλες διευθετήσεις διαγραφής του κ. Χαράλαμπου Πάζαρου από τη δημοτική ομάδα του κόμματος. «Δεν με έχουν καλέσει καν να καταθέσω ενώπιον τους τα γεγονότα», πρόσθεσε.

Ερωτηθεί αν υπάρχει περίπτωση να προσχωρήσει στην δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ ο κ. Πάζαρος απάντησε ότι δεν αλλάζει το κόμμα του και πως είναι αναγκασμένος πλέον να συνεχίσει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση που αποφασίσει να κατέλθει στις επόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος θα το πράξει ως ανεξάρτητος.

Κι άλλες διαγραφές

Πληροφορίες του αναφέρουν ότι έχουν διαγραφεί από την ΕΔΕΚ και άλλα πρόσωπα όπως είναι για παράδειγμα η κ. Φάνη Παπαβασιλείου, που αρχικά θα κατέβαινε με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ αλλά τελικά αποφάσισε να κατέβει υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της Νέας Γενιάς στη Λεμεσό.

Πολίτης