Δολοφονία Θανάση: Εκτός ερευνών ο Μάτσας- «Δεν διέπραξα οποιοδήποτε παράπτωμα»

Δεν θα συνδράμει στις νέες έρευνες για τη δολοφονία του Θανάση ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας μετά από απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη

B60C1B91 D584 435C 8AA2 0E2EC18BE259

Δεν θα συνδράμει τις νέες έρευνες για τη δολοφονία του Θανάση ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας μετά από απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη.

Σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γενικός Εισαγγελέας, ο κ.Μάτσας τίθεται εκτός των μετέπειτα ερευνών, λόγω της μη τήρησης της εμπιστευτικότητας γύρω από το περιεχόμενο του πορίσματος ενώ όπως ισχυρίζεται του είχαν γίνει σχετικές συστάσεις.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας είπε ότι «εγώ ανέφερα κάποια πράγματα γενικά ως ο αρχαιότερος εκ των δύο ποινικών ανακριτών και διότι τα διάφορα κανάλια γνωρίζοντας αυτό το πράγμα απευθύνονταν σε εμένα.

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που σεβάστηκα τον ρόλο μου και δεν ανέφερα τίποτα. Η κοινωνία μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απαιτούσε να γνωρίζει επιγραμματικά πιο ήταν το συμπέρασμα σε αυτή τη υπόθεση.

Δεν νομίζω ότι διέπραξα οποιοδήποτε παράπτωμα ή ότι παράβηκα την δεοντολογία που αφορά αυτό το θέμα. Απεναντίας αυτό που πρέπει να γίνεται σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι να ενημερώνεται ο κόσμος επιγραμματικά για οτιδήποτε διερευνάται και οι αρμόδιοι να μην νομίζουν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο και στο ανέλεγκτο από την κοινωνία και ότι ενεργούν αυταρχικά και με ένα τρόπο που κανείς δεν μπορεί να τους ελέγξει», είπε.

Συνέχισε λέγοντας, «Θεωρώ ότι αυτό το πράγμα είναι μια πράξη αυθαίρετη, λανθασμένη και πλήττει την αξιοπιστία της συνέχισης αυτής της υπόθεσης.

Στη συνέχεια παρέμβαση έκανε και ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Λουκής Λουκαΐδης ο οποίος είπε «Εγώ ανέμενα κάποιος που κατέχει το αξίωμα του Γενικού Εισαγγελέα να είναι αντικειμενικός και δίκαιος. Σας είπε ότι μας έστειλε πρόσκληση να πάμε στο γραφείο του αλλά δεν σας είπε γιατί δεν πήγαμε. Δεν πήγαμε γιατί ήθελε να μας κάνει μόνο ενημέρωση».

Το SigmaLive επικοινώνησε με την κυρία Ανδριάνα Νικολάου, μητέρα του Θανάση, η οποία εμφανώς απογοητευμένη δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις.