Δρ.Αρμεύτης: Λίγο παρακινδυνευμένο να προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις

DSC 5955 scaled 1 Coronavirus, ΔΡ.ΑΡΜΕΥΤΗΣ

«Λίγο παρακινδυνευμένο», θεωρεί το γεγονός των χαλαρώσεων τη δεδομένη στιγμή ο Πνευμονολόγος και μέλος του ΠΙΣ, δρ. Χάρης Αρμεύτης.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο δρ Αρμεύτης είπε πως, «οι δειγματοληψίες στον πληθυσμό, θα καταφέρουμε να ελέγξουμε καλύτερα το πρόβλημα και θα διαχωρίσουμε τους αρνητικούς από θετικούς και δεν θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα. Τα μαζικά rapid τεστ , είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά πρέπει να υπάρξει πολύ καλή οργάνωση και συντονισμός».

Όσον αφορά τις χαλαρώσεις ο δρ. Αρμεύτης είπε πως «είναι λίγο παρακινδυνευμένο σύμφωνα με την εικόνα που έχουν αυτή τη στιγμή τα δημόσια νοσηλευτήρια και τον αριθμό των ασθενών που έχουμε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Προφανώς τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πιο καλή εικόνα. Οι ανάγκες παραμένουν υψηλές. Μπορεί να έχουμε καλύτερη εικόνα αυτές τις ημέρες, όμως οι ανάγκες για κλίνες στις ΜΕΘ και η ανάγκες για νοσηλεία δυστυχώς είναι σε υψηλά ποσοστά».

Πρόσθεσε πως, «σίγουρα σε κάποια φάση θα έρθουν χαλαρώσεις, αλλά αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι αν δεν προσέξεις στις χαλαρώσεις έρχεται ξανά η ανάγκη επιβολής μέτρων. Το στοίχημα δεν είναι πότε θα έρθουν οι χαλαρώσεις αλλά τι θα γίνει μετά τις χαλαρώσεις».

Τέλος ο δρ. Αρμεύτης σημείωσε ότι θετικό πρόσημο θα υπάρξει εάν έχουμε περισσότερα εμβόλια. «Δεν θα γίνουμε από την μια μέρα στην άλλη ο πιο πειθαρχημένος λαός,και να πούμε ότι τα μέτρα δεν απέδωσαν ξαφνικά. Εάν είμαστε τυχεροί και εξασφαλίσουμε περισσότερα εμβόλια. Αυτή είναι η πόρτα εξόδου .Τα μέτρα τα έχουμε δει. Εάν είναι τα μέτρα όπως εμφανίστηκαν τότε και τώρα δεν μας κάνει τόσο αισιόδοξους».