Δρ.Αρμεύτης: Να δοθούν στοιχεία για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ασθενείς (ΒΙΝΤΕΟ)

Nα δοθούν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να σταματήσει η παραπληροφόρηση, ανέφερε ο Δρ. Αρμεύτης

picture1 2 Coronavirus, ΔΡ.ΑΡΜΕΥΤΗΣ

Για την αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Ειδικός Πνευμονολόγος, Δρ Χάρης Αρμεύτης.

Αρχικά, ανέφερε ότι «αυτό που μας ανησυχεί έντονα είναι οι αριθμοί των εισαγωγών στα νοσηλευτήρια και δυστυχώς βλέπουμε όλο και πιο νεαρά άτομα να νοσούν με σοβαρά συμπτώματα. Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι πώς θα περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο, δηλαδή της αύξησης των εισαγωγών γιατί όπως πάμε με μαθηματική ακρίβεια τις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουμε πρόβλημα διαθεσιμότητας».

Συμπλήρωσε ότι «επειδή υπάρχει μια τεράστια παραπληροφόρηση, εγώ θα έλεγα ότι υποφέρουμε από τη μάστιγα της παραπληροφόρησης, θα πρέπει με διαφάνεια να δοθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν τους νοσηλευόμενους, τα ποσοστά εμβολιασμένων και μη. Θέλω να δοθούν όλα τα στοιχεία για τις παρενέργειες των εμβολίων που έχουν καταγραφεί και συνδέονται με τον εμβολιασμό γιατί ο καθένας ανοίγει το στόμα του και λέει τρία από εδώ, τέσσερα από εκεί και φαίνεται ότι όλα αυτά είναι ψεύτικες ειδήσεις».

Κάλεσε μάλιστα τον ΠΙΣ να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε σχέση με τους γιατρούς που φέρονται να εκδίδουν ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, «δεν πρέπει να έχουμε στάση Πόντιου Πιλάτου».

Εξήγησε ότι «όποιος ανοίγει το στόμα του και διατυπώνει δημόσια θέσεις και απόψεις, πρέπει να υπάρχει κάποιος έλεγχος, εκτός εάν είμαστε της άποψης ότι ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει».

Πηγή: Sigmalive