Δρ.Ηλία: Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου νεογνό 13 ημερών με κορωνοϊό

Σχεδόν στο 100% είναι η πληρότητα στους παιδιατρικούς θαλάμους

0fa1c386eb5ae1d54565de128f5a52b9 3 Covid-19, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, νεογνό, πανδημία

Σχεδόν στο 100% είναι η πληρότητα στους παιδιατρικούς θαλάμους με τον δρ Αβραάμ Ηλία να αναφέρει ότι ήταν αναμενόμενη η αύξηση των περιστατικών.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου δρ. Αβραάμ Ηλία ανέφερε ότι η συγκεκριμένη περίοδος είναι κατ’ εξοχήν η μεγαλύτερη σε πληρότητα στους παιδιατρικούς θαλάμους.

«Αυτό το οποίο είναι ιδιαίτερο αυτή την περίοδο είναι πως τα παιδιά με πυρετό πρέπει να απομονωθούν μέχρι να αποκλειστεί  πιθανότητα νόσου covid19.Παρόλα αυτά το Σαββατοκύριακο ήταν καλύτερα τα πράγματα έχουν μειωθεί οι εισαγωγές σε κάποιο βαθμό και η πληρότητα στους παιδιατρικούς θαλάμους είναι περίπου στο 90%» ανέφερε ο δρ Ηλία.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι «τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν γιατί ήδη έχουν υποστεί δύο μαζικές αποχές τα προηγούμενα χρόνια και είχαν επιπτώσεις και στην ψυχική τους υγεία και στην εκπαίδευση τους».

Επιπλέον ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στην εντατική του Μακάριου Νοσοκομείου υπάρχει ένα παιδάκι που γεννήθηκε πρόωρα από μητέρα θετική η οποία όπως ανέφερε πέρασε δύσκολα.  «Ήταν διασωληνωμένη, το παιδί επίσης ήταν πρόωρο και είναι διασωληνωμένο αλλά είναι εκτός κινδύνου το παιδί».

Κλείνοντας ανέφερε ότι υπάρχει ακόμη ένα νεογνό 13 ημερών με covid αλλά εκτός κινδύνου.