Δρ.Καραγιάννης: Η μετάλλαξη Omicron παρατηρείται μόνο σε 6 νοσηλευόμενους

Παρά τα υψηλά νούμερα κρουσμάτων δεν υπήρξε πίεση στο σύστημα Υγείας, είπε ο Δρ.Καραγιάννης

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 2 omicron, Καραγιάννης

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, ο Δρ.Καραγιάννης σχολίασε ότι, το να ανοίξουν τα σχολεία, ήταν απόφαση που πάρθηκε από το Υπουργικό.

Συνέχισε λέγοντας, «Ας αποφασίσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τί θέλουν», μη μπορώντας να καταλάβει τις αντιδράσεις. Εξήγησε επίσης ότι τα οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν με τους εκπαιδευτικούς, πρέπει να πηγαίνουν στο Υπουργείο.

Σχετικά με τα δημόσια νοσηλευτήρια και την κατάσταση που που επικρατεί εκεί, είπε ότι οι θανάτοι που έχουμε αφορούν την μετάλλαξη Δέλτα. Συμπλήρωσε επίσης, ότι νοσηλεύονται μόνο 6 ασθενείς στους οποίους παρατηρείται η μετάλλαξη Ομικρον, για να καταλήξει ότι παρά τα υψηλά νούμερα κρουσμάτων δεν υπήρξε πίεση στο σύστημα Υγείας.

Τέταρτη δόση

Στο ζήτημα της 4ης δόσης, δήλωσε ότι σκοπό έχει να παρατηρήσει σε ποια επίπεδα κυμαίνεται η ανοσία. Αν πέσει η ανοσία των ατόμων σε κλειστές δομές τότε, πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο λήψης 4ης δόσης.

Αναφέρθηκε επίσης στην κορύφωση της επιδημιολογικής καμπύλης σχολιάζοντας ότι πάντα είναι πιθανόν να συμβεί κάτι τέτοιο.

Πρόσθεσε ότι τα θετικά περιστατικά μειώνονται και αν συνεχίσει έτσι η Κύπρος θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη μείωση τους.

Deltacron

Ο Δρ.Καραγιάννης ερωτήθηκε επίσης για την ανακάλυψη του Δρ.Κωστρίκη. Σε αυτό το θέμα είπε ότι έχουν ενημερωθεί την περασμένη Τρίτη σχετικά με τα ευρήματα του. Συνέχισε λέγοντας χαρακτιριστηκά, «Λόγω της δημοσιότητας και των σχολίων που έγιναν από κάποιους υπάρχει μια αμφιβολία κατά πόσο πρόκειται για πραγματικά μεταλλαγμένο στέλεχος, εγώ προτιμώ να δω τα δεδομένα και να αποφανθώ».

FamagustaNews