Δρ.Κωστρίκης «Εισηγήθηκα ιδιότυπο γενικό Lockdown αλλά μάλλον πάμε για τοπικό»

ya 65pc8gmg

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο δρ.Λεόντιος Κωστρίκης. Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των νέων αυστηρότερων μέτρων ο δρ.Κωστρίκης αποκάλυψε ότι μάλλον πάμε για τοπικό lockdown σε Λεμεσό και Πάφο.

«Ήταν μια ενδελεχής ενημέρωση αυτή που έγινε τη Δευτέρα. Συζητήθηκε το τοπικό lockdown σε Λεμεσό και Πάφο. Η κατάσταση είναι ανησυχητική.

Καταγράφονται πολλές λοιμώξεις. Σταθεροποιήθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η μείωση των καθημερινών λοιμώξεων σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν δεν μείωσαν τα κρούσματα αλλά τα σταθεροποίησαν. Αυτό εξηγείται λόγω της επιδημιολογικής πίεσης. Φαίνεται δηλαδή να μην μπορεί να γίνει σταθεροποίηση. Πρέπει να στήσουμε πιο ψηλό φραγμό για να αναχαιτίσουμε την κατάσταση», είπε.

Ιδιότυπο γενικό ή τοπικό lockdown

«Η προσωπική μου άποψη όπως κατατέθηκε ήταν για ιδιότυπο γενικό Lockdown. Μετά από ενδελεχή συζήτηση όμως νομίζω επικράτησε η άποψη για τοπικό lockdown. Αν τελικά επικρατήσει αυτό ελπίζω να δουλέψει. Οι εξάρσεις των λοιμώξεων είναι σε Λεμεσό και Πάφο απλώς η δική μου σκέψη είναι ότι ίσως χρειαζόταν κάτι περισσότερο από τοπικό lockdown λόγω των αποστάσεων στην Κύπρο. Ελπίζω αν αυτό θα είναι το μέτρο τότε να λειτουργήσει στον βαθμό που θέλουμε, δηλαδή να μειωθούν οι λοιμώξεις», ανέφερε ο δρ.Κωστρίκης.

Περαιτέρω ο δρ.Κωστρίκης σχολίασε την άποψη του Γιώργου Πάνου ο οποίος εισηγείται καθολικά τεστ. Τον σέβομαι απόλυτα, πρόκειται για μια εξαιρετικά καλή ιδέα που πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη. Η ιδέα αυτή μάλλον δεν πέρασε λόγω προβλημάτων σε τεχνικό επίπεδο όπως εξήγησε ο δρ.Κωστρίκης.

Πηγή: Sigmalive