Δρ Πανά: «Δεν υπάρχει παράδοξο όσον αφορά τα νέα μέτρα»

Κρίσιμο το επόμενο δεκαπενθήμερο σε σχέση με την πανδημία και την ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων.

ImageHandler 1

Αρχίζει ένα εξαιρετικά κρίσιμο δεκαπενθήμερο όσον αφορά την πανδημία αφού η επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών θα δείξει κατά πόσο θα μπορέσουν να υπάρξουν ορισμένες χαλαρώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Απαντήσεις στις επικρίσεις που κάνουν λόγο για «παραδοξότητα» στα νέα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση και τίθενται σε ισχύ από αύριο, έδωσε φιλοξενούμενη στα Νέα του ΑΝΤ1 η Λέκτορας Παιδιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά.

Όπως υπογράμμισε η ειδικός η επικείμενη χαλάρωση ορισμένων μέτρων θα έρθει μόνο με την βελτίωση της επιδημιολογικής μας εικόνας. Η μείωση κρουσμάτων κατά τα λεγόμενα της, μπορεί να διαπιστωθεί μόνο σε βάθος χρόνου καθώς είναι λάθος να δίνεται προσοχή μόνο στον ημερήσιο αριθμό θετικών περιστατικών.

«Δεν υπάρχει παράδοξο όσον αφορά τα μέτρα»

Κληθείς να σχολιάσει την παραδοξότητα ορισμένων μέτρων, όπως για παράδειγμα το μεγάλο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό σε εκκλησιασμούς (75) και σε γάμους, βαπτίσεις και άλλου τέτοιου είδους εκδηλώσεις (10), η Δρα Πανά ξεκαθάρισε πως το είδος της δραστηριότητας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.

Εξήγησε ότι στον εκκλησιασμό ο κόσμος παραμένει καθιστός και τηρεί μέτρα και αποστάσεις ενώ σε δεξιώσεις όπως, γάμους, βαπτίσεις και κηδείες η συναισθηματική επιφόρτιση των ατόμων που βρίσκονται εκεί ενδεχομένως επηρεάσει την συμπεριφορά τους.

Τόνισε δε, ότι η επιδημιολογική ομάδα αντιλαμβάνεται πλήρως τους πολίτες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ειδικά όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων και τις αλλαγές στην καθημερινότητα τους, ωστόσο ζήτησε από τον κόσμο να κάνει λίγη ακόμα υπομονή.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι ο χειμώνας θα είναι αναμφίβολα δύσκολος ενώ φως στην άκρη του τούνελ βλέπει με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών και την έλευση των εμβολίων θα περάσουμε σε μία άλλη φάση τα πανδημίας.