Δρ.Πανά: Προσπάθεια για αποφυγή lockdown-Επιβαρυμένη αλλά σταθεροποιημένη εικόνα (BINTEO)

Τί ανέφερε το μέλος της Επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας και τα πιθανά μέτρα

pana Coronavirus, ΔΡ ΠΑΝΑ

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας δρ Ζωή Δωροθέα Πανά, η οποία μίλησε για τα ψηλά ημερήσια κρούσματα, ενώ εξήγησε γιατί είναι επικίνδυνη περίοδος τα Χριστούγεννα.

Αρχικά ανέφερε ότι τα μέτρα χρειάζονται χρόνο για να λειτουργήσουν. «Βλέπουμε μια επιβαρυμένη αλλά σταθεροποιημένη κατάσταση».

Συμπλήρωσε ότι η έλευση των Χριστουγέννων φοβίζει, καθώς μπορεί να υπάρξει έξαρση της πανδημίας. «Τη συγκεκριμένη περίοδο ο κόσμος θα έχει μια συμπεριφορά που δεν την επιθυμούμε», ανέφερε.

Επεσήμανε ότι η Κύπρος έχει πάει καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας και ότι κατανοεί την κούραση του κόσμου από τα συνεχιζόμενα μέτρα. Εξήγησε ότι η Κύπρος είναι από τις χώρες που πραγματοποιούν πάρα πολλούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, με αποτελέσματα τα επιδημιολογικά στοιχεία να είναι πιο αξιόπιστα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός lockdown, τόνισε ότι επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα, προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσουν να το αποφύγουν. «Τα υπάρχοντα μέτρα χρειάζονται ακόμη λίγο καιρό ώστε να διαφανεί η λειτουργία τους».

Παράλληλα, ζήτησε υπομονή από τον κόσμο, συμπληρώνοντας ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα μετά το χειμώνα.

Μιλώντας για τα σχολεία, εξήγησε ότι ακολουθούν την κοινότητα και είναι παράγοντας που μπορούν να συμβάλουν στην επιδείνωση της κατάστασης.
Τέλος ανέφερε ότι ως επιδημιολογική ομάδα δεν γνωρίζουν τις αποφάσεις που θα παρθούν, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα γίνονται συζητήσεις.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή: Sigmalive