Δρ.Βωνιάτης: Η Όμικρον μπορεί, τελικά, να προκαλεί βαρύτερη νόσηση

Αύξηση στο ποσοστό θετικότητας, στον αριθμό των ασθενών, με κορωνοϊό, στα κρατικά νοσηλευτήρια, αλλά και στον αριθμό των κρουσμάτων παρατηρείται τις τελευταίες μέρες

123 62 Covid-19, ΒΩΝΙΑΤΗΣ, νόσηση, Όμικρον

Αύξηση στο ποσοστό θετικότητας, στον αριθμό των ασθενών, με κορωνοϊό, στα κρατικά νοσηλευτήρια, αλλά και στον αριθμό των κρουσμάτων παρατηρείται, τις τελευταίες μέρες.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, το ποσοστό θετικότητας ήταν τρία κόμμα μηδέν έξι τοις εκατό, οι ασθενείς με κορωνοϊό στα κρατικά νοσηλευτήρια ήταν διακόσιοι-τριάντα-πέντε, εικοσι-τέσσερις περισσότεροι από προχθές, ενώ εντοπίστηκαν τρεις χιλιάδες ογδόντα-τρία θετικά περιστατικά. Για τρίτη συνεχή μέρα ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τις τρεις χιλιάδες.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η παραλλαγή Όμικρον μπορεί, τελικά, να προκαλεί βαρύτερη νόσηση, από ότι αρχικά υπολογιζόταν. Ωστόσο, είπε, προσκρούει στο “τείχος ανοσίας”, όσων έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει.

Ο κύριος Βωνιάτης προειδοποίησε ότι άτομα, που είναι ανεμβολίαστα και δεν έχουν νοσήσει, είναι πολύ εκτεθειμένα στον ιό.

Χθες, το εβδομήντα-πέντε τοις εκατό των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό δεν είχε ιστορικό εμβολιασμού.

Πηγή: riknews