Δύο εκατομμύρια πέρασαν τα οδοφράγματα το πρώτο εξάμηνο του 2019

Προτάσεις για διευκόλυνση στα οδοφράγματα ετοίμασε το τ/κ "εμπορικό επιμελητήριο"

cache 1500x3000 Analog medium 609839 2325414 13112018 Διέλευση Οδοφραγμάτων, οδόφραγμα

Έκθεση με προτάσεις για διευκόλυνση των διελεύσεων στα οδοφράγματα ετοίμασε το τ/κ “εμπορικό επιμελητήριο (KTTO)”, την οποία και παρέδωσε στις 28 Αυγούστου στον λεγόμενο “πρωθυπουργό” Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική “Κίπρις Πόστασι”.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, για την ετοιμασία της έκθεσης λήφθηκε υπόψη η αύξηση του αριθμού των ατόμων που χρησιμοποιούν τα οδοφράγματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά το 2017, 2 εκατομμύρια 592 άτομα χρησιμοποίησαν τα οδοφράγματα, το 2018 ο αριθμός αυτός έφτασε το 3,5 εκατομμύρια ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους πέραν των δύο εκατομμυρίων ήταν τα άτομα που πέρασαν από τα οδοφράγματα. Αύξηση σημειώθηκε και στη χρήση πιστωτικών καρτών από Ελληνοκύπριους στα κατεχόμενα.

Στην έκθεση του το “επιμελητήριο” αναφέρει ότι, για να συνεχιστεί η αυξητική τάση των διελεύσεων και της χρήσης των πιστωτικών καρτών από Ε/κ στα κατεχόμενα, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στα σημεία διέλευσης, να αυξηθούν οι εργαζόμενοι στα σημεία, να επιτραπεί η διέλευση οχημάτων και από το Λήδρα Πάλλας και να δημιουργηθεί ακόμα ένα σημείο διέλευσης με οχήματα σε δυτικό σημείο της Λευκωσίας.

Προτείνεται ακόμα όπως δημιουργηθεί μια “κυβερνητική επιτροπή” η οποία θα εξετάσει τις προτάσεις αυτές ενώ η αύξηση των σημείων διέλευσης θα βοηθήσουν την οικονομική ανάπτυξη του ψευδοκράτους και την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των Ε/κ και Τ/κ.