«Δύσκολη η συσπείρωση στον Μαυρογιάννη-Υπό πίεση ο Χριστοδουλίδης»

Το προεκλογικό σκηνικό μετά την επιλογή Μαυρογιάννη

F9BDBD57 C07B 459B 9B3A BC943B836E4D

Την επιλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη ως εκλεκτός του ΑΚΕΛ για τις ερχόμενες προεδρικές εκλογές, αλλά και τις κινήσεις των υπόλοιπων κομμάτων, σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής Γιάννος Κατσουρίδης στο Πρωτοσέλιδο.

Αρχικά ανέφερε ότι η απόφαση του ΑΚΕΛ αναδεικνύει την αλλαγή του σκηνικού και του τρόπου όπου τα κόμματα παίρνουν τις αποφάσεις τους. «Η απόφαση του ΑΚΕΛ επαναφέρει την παράδοση του κόμματος με την επιλογή ενός ευρύτερου υποψηφίου από το χώρο της κεντροδεξιάς».

Πρόσθεσε ότι δεν είναι εύκολη η προσπάθεια συσπείρωσης. «Υπάρχουν αντιδράσεις και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έλαβε λιγότερο από το 60% της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος».

Επεσήμανε ότι υπάρχουν αντιδράσεις. «Η προσπάθεια συσπείρωσης δεν είναι με τα παρελθοντικά ποσοστά». Πρόσθεσε ότι τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων ξεκινούν από πολύ χαμηλά και δείχνουν ότι μαθηματικά δεν βρίσκονται στον δεύτερο γύρο.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι στο ΑΚΕΛ έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα που δείχνει ότι ο κ. Μαυρογιάννης δεν ήταν η πρώτη και η βασική επιλογή. «Αυτό δεν σημαίνει κάτι γιατί οι πρώτες επιλογές πολλές φορές έχουν αποτύχει».

Ακόμη είπε ότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ πρέπει να πείσει εντός του κόμματος. «Υπάρχει ο κίνδυνος να περιπέσει σε μια εσωστρέφεια όπως βρίσκεται ο ΔΗΣΥ».
Όσον αφορά τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ανέφερε ότι διατηρεί τη δυναμική του και είναι πιο μεγάλη προς το κεντροδεξιό κόμματι της κοινωνίας. «Το δυνατό χαρτί Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη είναι το Κυπριακό», είπε.

Συμπλήρωσε ότι «όταν εκτεθούν όλοι οι υποψήφιοι και οι θέσεις τους τότε θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα». Εξήγησε ότι οι πολίτες δεν σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο που σκέφτονται οι ηγεσίες των κομμάτων. «Ενδεχομένως για κάτι το οποίο κατηγορείται ένας υποψήφιος, μπορεί να μην είναι αρνητικό από τον κόσμο», ανέφερε.

Σημείωσε ότι ο κ. Χριστοδουλίδης θα πιεστεί γιατί έχουν επιλέξει υποψήφιο τα δύο μεγάλα κόμματα.

Τέλος, ανέφερε ότι έχουν εκκρεμότητες τα κόμματα τα οποία δεν θα στηρίξουν Αβέρωφ ή Μαυρογιάννη. «Θεωρώ ότι είναι θέμα ημερών η εξαγγελία υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη».

Δείτε το βίντεο: