Έδιωξαν ομοφυλόφιλο ζευγάρι από κλαμπ επειδή… φιλήθηκε

Όπως αναφέρει η ανάρτηση, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με το μαγαζί, ενημερώθηκαν ότι τα φιλιά επιτρέπονται μόνο από straight

b club

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε νυχτερινό μαγαζί της Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Accept – LGBTI Cyprus, ζευγάρι ομοφυλόφιλων εκδιώχθηκε το βράδυ του Σαββάτου από κλαμπ στη Λεμεσό, εξαιτίας ενός φιλιού.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με το μαγαζί, ενημερώθηκαν ότι τα φιλιά επιτρέπονται μόνο από straight.

H Accept – LGBTI Cyprus παρότρυνε μάλιστα όσους βρεθούν αντιμέτωποι με τέτοιες περιπτώσεις, να αποτείνονται στην Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χθες ενημερωθήκαμε ότι gay ζευγάρι εκδιώχθηκε από το RetroClub Metropole λόγω ενός φιλιού. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το club, ενημερωθήκαμε ότι επιτρέπονται τα φιλιά από straight.

Τέτοιο περιστατικό σαφούς διάκρισης δεν είναι το 1ο που ήρθε στα χέρια μας. Κυρίως το εν λόγω club άλλα κι άλλα κέντρα διασκέδασης και ιδιωτικές επιχειρήσεις κάνουν ομοτρανσφοβικές διακρίσεις.

Επί ευκαιρίας του περιστατικού αυτού, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο μας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου δεν υπάρχει βία, να αποτείνονται στην Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων-Cyprus Ombudsman, όπου σύμφωνα με τον Περί Διακρίσεων Νόμο λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού (2004), οφείλει να ελέγξει.

Παράλληλα, προτρέπουμε τα άτομα της κοινότητάς μας να αποφεύγουν τέτοιους χώρους με ιστορικό ομοτρανσφοβίας και να προτιμούν lgbtq friendly χώρους διασκέδασης και φιλοξενίας.

24news.com.cy