Έδιωξαν τρεις ασθενείς από νοσηλευτήρια–«Δεν αποτελούν κερδοφόρα περιστατικά»

Έδιωξαν τρεις ασθενείς από νοσηλευτήρια

2A7504F2 6740 4915 B1C3 8AEDB2BE1F8D

Τρεις ασθενείς έδιωξαν από τα νοσηλευτήρια τις προηγούμενες μέρες.

Όπως ανέφερε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου,  είναι περιστατικά που φτάνουν στον Υπουργό μετά από προσωπική επικοινωνία. «Τα δύο άλλα περιστατικά αφορούν δύο νοσηλευτήρια που είναι εντός του ΓεΣΥ και απεστάλη επιστολή προς το ΟΑΥ».

Επεσήμανε ότι αυτά είναι περιστατικά που θα πρέπει ο ΟΑΥ να πατάξει για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος υγείας.

Σημείωσε ότι υπάρχουν περιστατικά με προσωπικούς ιατρούς που δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή και απλά δίνουν οδηγίες όπως ο ασθενής μεταβεί στις πρώτες βοήθειες.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ Μάριος Κουλούμας τονίζοντας ότι δύο ασθενείς, η μία με ανεύρυσμα αορτής και η άλλη με γαστρεντερολογικά προβλήματα εκδιώχθηκαν. Σημείωσε ότι είναι φαινόμενα που συμβαίνουν συχνά και έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα.

Ακόμη, είπε πως οι ασθενείς που δεν αποτελούν «κερδοφόρα» περιστατικά, ηλικιωμένοι καθώς επίσης και άλλα περιστατικά εκδιώχνονται από ιδιωτικά νοσηλευτήρια και παραπέμπονται στα κρατικά.

Η παρέμβαση  του Υπουργού Υγείας προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για τα περιστατικά με τις δύο γυναίκες ήταν πολύ σωστή, ανέφερε ο κ. Κουλούμας, ο οποίος τόνισε πως ο κ. Χατζηπαντέλα είναι αποφασισμένος να λύσει το πρόβλημα.

Ευθύνες έχει και ο ΟΑΥ, σημείωσε, ο οποίος θα πρέπει να λάβει μέτρα.