Έδωσαν επιταγές αγάπης για παιδιά με προβλήματα υγείας

paidikoi stathmoi kritira aitiseis Νέα Αμμοχώστου

Με μια πράξη αγάπης προς τις οικογένειες επτά παιδιών που διαμένουν στα όρια των Βρετανικών Βάσεων, συνδύασαν τον ερχομό των Χριστουγέννων η ηγεσία της Αστυνομίας των Βάσεων στην Κύπρο, ο Αστυνομικός Σταθμός Δεκέλειας και οι Αρχές των κοινοτήτων που εμπίπτουν στα όρια των Βάσεων στην Ελεύθερη Αμμόχωστο.

Χθες, παραμονή των Χριστουγέννων οι γονείς των παιδιών έλαβαν ισόποσες επιταγές ύψους €2.255 για τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν. Τα χρήματα προήλθαν μετά από μια ευγενική φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα χωριά που βρίσκονται στα όρια των Βάσεων και της οποίας την ιδέα είχε ο Αρχηγός της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, Κρις Έαρ.

Συγκεκριμένα, μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δεκέλειας, Αντρέα Πιτσιλλίδη, και άλλους εθελοντές, σε πρόσφατη φιλανθρωπική εκδήλωση ποδηλασίας όργωσαν τους κεντρικούς δρόμους των κοινοτήτων συλλέγοντας χρήματα για τον πιο πάνω σκοπό. Η φιλανθρωπική ποδηλασία, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλλίδη, ήταν επίσης αφιερωμένη στην οδική ασφάλεια, αλλά και στη μνήμη του αστυνομικού Σάββα Κωνσταντίνου που έχασε τη ζωή του σε οδικό δυστύχημα πριν από λίγους μήνες.

Διανύοντας από την περιοχή Βρυσούλλων – Αχερίτου και μέχρι τη Δεκέλεια 33 συνολικά χιλιόμετρα, οι ποδηλάτες πέτυχαν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό. Στην εκδήλωση επίδοσης των επιταγών που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Άχνας, παρέστησαν οι κοινοτάρχες κι εκπρόσωποι των κοινοτήτων Αυγόρου, Βρυσούλλων – Αχερίτου, Δάσους Άχνας, Ξυλοτύμπου, Ορμήδειας, Ξυλοφάγου και ΑΗΚ – Δεκέλειας.

Παραλαμβάνοντας τις επιταγές ευχαρίστησαν τον κ. Έαρ, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, αλλά κυρίως όσους εισέφεραν γενναιόδωρα για τον ιερό σκοπό της. Ευχόμενος ταυτόχρονα καλά Χριστούγεννα στις οικογένειες των παιδιών, αλλά και όλο τον κυπριακό λαό.

Πηγή: Philenews