ΕΦ: Τίμησε την Αγία Βαρβάρα – «Δεν ξεχνώ το Βαρώσι» έγραψαν στο κανόνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ένα εντυπωσιακό βίντεο η Εθνική Φρουρά τιμά την Αγία Βαρβάρα, Προστάτιδα του Σώματος του Πυροβολικού. Πάνω στα πυροβόλα βλέπει κανείς γραμμένες φράσεις όπως «Δεν Ξεχνώ το Βαρώσι» και ονόματα κατεχομένων χωριών, όπως «Τρίκωμο».

varosi1.original Αγια Βαρβαρα, Βαρώσι

Με ένα εντυπωσιακό βίντεο που αναρτήθηκε στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της, η Εθνική Φρουρά τιμά την Αγία Βαρβάρα, Προστάτιδα του Σώματος του Πυροβολικού.

Στην Ελλάδα, από το 1829, μετά την ίδρυση του Πυροβολικού από τον Δημήτριο Υψηλάντη, ως η προστάτιδα του Πυροβολικού, καθορίστηκε η Αγία Βαρβάρα, και για τούτο εορτάζεται στις 4 Δεκεμβρίου του κάθε έτους. Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο.

Στο βίντεο της Εθνικής Φρουράς καταγράφονται θεαματικά πλάνα από τα πυροβόλα και το προσωπικό, άνδρες και γυναίκες, την ώρα που εκτελούνται βολές.

Πάνω στα πυροβόλα βλέπει κανείς γραμμένες φράσεις όπως «Δεν Ξεχνώ το Βαρώσι» και ονόματα κατεχομένων χωριών, όπως «Τρίκωμο».

Εξηγώντας την ιστορία του εμβλήματος του Πυροβολικού, η κυπριακή αμυντική ιστοσελίδα «Defence Redefined» αναφέρει πως «ασπιδοειδές, με τα χαρακτηριστικά χρώματα του μαύρου και του κίτρινου απο το 1914, απεικονίζοντας δυο κανόνια παλαιάς τεχνολογίας, συμβολίζοντας το Πυροβολικό Μάχης, και στην μέση εναν αντιαεροπορικό πύραυλο, δείχνοντας την ύπαρξη του Αντιαεροπορικού Πυροβολικού. Ως γνωμικό του Πυροβολικού είναι το “Ισχύς δια της γνώσεως”, όπου σημαίνει στην σύγχρονη Ελληνική γλώσσα, “από την γνώση εξαρτάται η ισχύς”. Το Πυροβολικό της Εθνικής Φρουράς κατέχει τον ίδιο θυρεό με το Ελληνικό Πυροβολικό από το 1968.»

Στην Ελλάδα, από το 1829, μετά την ίδρυση του Πυροβολικού από τον Δημήτριο Υψηλάντη, ως η προστάτιδα του Πυροβολικού, καθορίστηκε η Αγία Βαρβάρα, και γι’αυτό εορτάζεται στις 4 Δεκεμβρίου του κάθε έτους.

Η ιστοσελίδα σημειώνει πως «ο ρόλος του Πυροβολικού, είναι ζωτικής σημασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια του κάθε κράτους. Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων, η αποστολή του Πυροβολικού αποτελείται από την παροχή άμεσης και συνεχούς υποστήριξης πυρός στις δυνάμεις ελιγμών, προκειμένου να καταστραφούν ή να εξουδετερωθούν στόχοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εκτέλεση της αποστολής των φίλιων δυνάμεων.»

Πηγή: Σημερινή