ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Δείτε όλους τους υποψήφιους βουλευτές (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ekloges europaiko koinovoulio ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

Τους έξι εκπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα επιλέξουν ανάμεσα σε 72 υποψηφίους οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας την Κυριακή, 26 Μαΐου.

13 συνδυασμοί και τρεις ανεξάρτητοι ζητούν την ψήφο του λαού για το πενταετές ταξίδι (2019-2024) στις Βρυξέλλες, με σκοπό να προτάξουν τα δίκαια της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στις 26 Μαΐου 2019, έχουν δικαίωμα ψήφου 549.011 Ελληνοκύπριοι, 81.611 Τουρκοκύπριοι που έχουν έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και 10.559 κοινοτικοί εκλογείς. Στον αριθμό των Ελληνοκυπρίων εκλογέων, περιλαμβάνονται και 269 εγκλωβισμένοι.

Αναμένεται να λειτουργήσουν γύρω στα 1.050 εκλογικά κέντρα στις ελεύθερες περιοχές, 50 εκλογικά κέντρα κοντά στην Πράσινη Γραμμή και 21 κέντρα στο εξωτερικό, σε Ελλάδα, Βρετανία και Βέλγιο.

Στις 3 Μαΐου υποβλήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» οι 72 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές.

Αναλυτικά οι 72 υποψηφιότητες, εικόνες και βιογραφικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗΣΥ):

ΔΗΣΥ 1 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

1. Κωνσταντίνου-Παναγιώτου Τζώρτζια: Είναι αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας Πολιτικού Εκσυγχρονισμού του ΔΗ.ΣΥ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό και από το 2005 ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου και είναι επίσης Σύμβουλος Αφερεγγυότητας.

2. Σεντώνας Παναγιώτης: Ο Παναγιώτης Σεντώνας είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και Αντιπρόεδρος Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

3. Σταύρου Ελένη: Είναι βουλευτής Λεμεσού από το 2016. Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 4 Ιουλίου 1975 και κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε Μεταπτυχιακά στην πολεμολογία και τις μεσογειακές σπουδές και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στις ελληνοαραβικές σχέσεις, τις σχέσεις με το Ισραήλ και για θέματα τρομοκρατίας.

4. Τορναρίτης Νίκος: Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 6 Δεκεμβρίου 1964. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτικές επιστήμες στο John Fitzgerald Kennedy School of Government, Harvard University, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι βουλευτής Λευκωσίας από το 2001 και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ.

5. Φουρλάς Λουκάς: Γεννήθηκε στη Λεμεσό. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως δημοσιογράφος και ως παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάστηκε ως εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

6. Χριστοφόρου Λευτέρης: Γεννήθηκε στο κατεχόμενο Πραστειό Αμμοχώστου την 31η Αυγούστου 1963. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες και μεταπτυχιακά στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εξελέγη βουλευτής Αμμοχώστου από το 1996-2011. Από το 2014 είναι Ευρωβουλευτής και το 2018 επανεξελέγη αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

ΑΚΕΛ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ:

ΑΚΕΛ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

1. Γεωργίου Άθως: Γεννήθηκε το 1970 στη Λευκωσία και αποφοίτησε το 1997 από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας. Είναι Ιατρός – Γενικός Χειρουργός και εργάζεται στη Χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καθώς και Πρόεδρος της Χειρουργικής Εταιρείας Κύπρου.

2. Γεωργίου Γιώργος: Γεννήθηκε το 1963 στη Λευκωσία και κατάγεται από την Αφάνεια. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως εκπαιδευτικός. Το 2011 εξελέγη βουλευτής Λάρνακας με το ΑΚΕΛ και επανεξελέγη το 2016.

3. Κιζίλγιουρεκ Νιαζί: Είναι 59 ετών και γεννήθηκε στο μεικτό χωριό Ποταμιά της Λευκωσίας. Σπούδασε Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης στη Γερμανία και εκπόνησε διατριβή σχετικά με το Κυπριακό Πρόβλημα και τις Διεθνείς Σχέσεις. Εκλέχθηκε Λέκτορας στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου το 1995, όπου εργάζεται ως Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος μέχρι σήμερα.

4. Κουκουμάς Γιώργος: Είναι 35 ετών, απόφοιτος της Νομικής Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού στο Διεθνές Δίκαιο. Είναι Γραμματέας του ΚυπροΚουβανικού Συνδέσμου Φιλίας.

5. Νικολάου Μαρίνα: Είναι 32 ετών. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και είναι Μέλος Γραμματείας Ομάδας Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς, ως επιστημονική συνεργάτιδα του ΑΚΕΛ στις Βρυξέλλες.

6. Συλικιώτης Νεοκλής: Γεννήθηκε το 1959 στη Λεμεσό. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο Άαχεν στη Γερμανία. Το 2006 διορίστηκε από τον Τάσσο Παπαδόπουλο υπουργός Εσωτερικών, ενώ διορίστηκε εκ νέου στη θέση από τον Δημήτρη Χριστόφια. Το 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΑΚΕΛ.

Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ):

ΔΗΚΟ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

1. Βασιλειάδης Άριστος: Γεννήθηκε στην Πάφο το 1954 και είναι γιος του πρώην βουλευτή Πάφου, Νίκου Βασιλειάδη. Σπούδασε οικονομικά και από το 2005 εργάζεται σε ιδιόκτητο λογιστικό-ελεγκτικό γραφείο.

2. Θεοχάρους Ελένη: Σπούδασε Ιατρική και στη Φιλοσοφική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε εθελοντικά σε εμπόλεμες ζώνες ως χειρούργος, καθώς και σε υποανάπτυκτες χώρες ή περιοχές φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Φυλακίσθηκε στο Ιράν, εκκρεμεί εναντίον της ένταλμα σύλληψης από το Αζερμπαϊτζάν και είναι persona non grata στην Ουκρανία και την Αλβανία. Διετέλεσε μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Ευρωβουλής.

3. Κουλίας Ζαχαρίας: Γεννήθηκε στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο Αμμοχώστου το 1950. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και είναι βουλευτής Αμμοχώστου από το 1999.

4. Μαυρίδης Κώστας: Κατάγεται από την επαρχία της κατεχόμενης Κερύνειας και σπούδασε στις ΗΠΑ Λογιστική, Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά. Από το 2014 είναι Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ.

5. Μουσιούττας Μαρίνος: Γεννήθηκε στο Καϊμακλί Λευκωσίας το 1964. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και το 2016 εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας.

6. Χριστοφίδου Κατερίνα: Γεννήθηκε το 1976 στη Λεμεσό. Σπούδασε δημοσιογραφία και από το 1994 ξεκίνησε να εργάζεται στα ΜΜΕ. Το 2017 ξεκίνησε σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ:

ΕΔΕΚ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

1. Διομήδους Διομήδης: Γεννήθηκε το 1960 και είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Υπηρέτησε τη ΔΕΟΚ από το 1992 έως το 2017 και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ από το 1995.

2. Ιακώβου Χρήστος: Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1968. Σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις και είναι διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών.

3. Ιωάννου Νατάσα: Γεννήθηκε στην Πάφο και μεγάλωσε στην Παναγιά. Σπούδασε δημοσιογραφία, δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση και εργάστηκε στα ΜΜΕ τα τελευταία 18 χρόνια.

4. Μυριάνθους Ηλίας: Γεννήθηκε το 1967 και σπούδασε χρηματοοικονομικά και λογιστικά. Εξελέγη βουλευτής της ΕΔΕΚ το 1998 σε ηλικία 31 ετών και επανεξελέγη το 2016.

5. Νικολάου Θέα: Γεννήθηκε το 1977 στη Λευκωσία και είναι το πρώτο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας. Υπηρέτησε τον χώρο της διαφήμισης για 14 χρόνια και από το 2011 διευθύνει τον παιδότοπο Bubble Kids World. Διετέλεσε πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης του Κινήματος «Αλληλεγγύη».

6. Παπαδάκης Δημήτρης: Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2014 είναι Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ.

Συνδυασμός ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

1. Θεμιστοκλέους Ανδρέας: Είναι 39 ετών και κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία και σπούδασε στις ΗΠΑ. Εκπροσωπεί τη Συμμαχία Πολιτών στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP).

2. Θεοπέμπτου Χαράλαμπος: Γεννήθηκε στην Αγλαντζιά το 1955. Σπούδασε ηλεκτρονικά στο Λονδίνο και το 1986 διορίστηκε Λέκτορας στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο. Διετέλεσε Επίτροπος Περιβάλλοντος από το 2006-2013 και το 2016 εξελέγη βουλευτής.

3. Ξάνθου Έφη: Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1981. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων. Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος Αγλαντζιάς από το 2007-2011.

4. Παστελλά Μαρία: Κατάγεται από τη Λεμεσό και είναι 27 ετών. Σπούδασε νομική στην Κομοτηνή και εργάζεται ως δικηγόρος.

5. Σακαδάκη Αλεξία: Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1982 και σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι Οργανωτική Λειτουργός του Κινήματος Οικολόγων από το 2008.

6. Χριστοδουλίδης Δώρος: Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1946. Σπούδασε ιατρική στη Μόσχα και απέκτησε ειδικότητα ειδικού καρδιολόγου. Διετέλεσε βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας για τρεις θητείες από το 1991 μέχρι το 2006, ενώ από το 2004 μέχρι το 2006 υπηρέτησε από τις θέσεις του Ευρωπαρατηρητή και Ευρωβουλευτή.

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ):

ΕΛΑΜ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

1. Βασιλείου Μάριος: Σπούδασε διεύθυνση ξενοδοχείων και εργάζεται ως διευθυντής σε ξενοδοχειακή μονάδα της Πάφου.

2. Γεάδης Γεάδη: Γεννήθηκε το 1984 και διαμένει στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Σπούδασε προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι εκπρόσωπος Τύπου και κοινοβουλευτικός συνεργάτης του ΕΛΑΜ.

3. Ιεροδιακόνου Μαρία: Σπούδασε χρηματοοικονομικά και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως αυτοεργοδοτούμενη στον χώρο της φωτογραφίας.

4. Νικολάου Γιώργος

5. Σολομωνίδης Γιώργος: Σπούδασε οικονομικά, χρηματοοικονομικά και ναυτιλιακά.

6. Τοφινής Παναγιώτης: Γεννήθηκε το 1988 και κατάγεται από την Αγία Νάπα και το Παραλίμνι. Σπούδασε Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στη Βρετανία και Λογιστική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Είναι στέλεχος της Επαρχιακής Επιτροπής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ.

Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗΠΑ):

ΔΗΠΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

1. Δημητρίου Ελευθέριος: Ιδρυτής και πρόεδρος του Δικτύου Οικουμενικού Ελληνισμού «Μεγάλη Ελλάδα». Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 2004.

2. Ιακώβου Βάκης: Σπούδασε οικονομικά και διαθέτει ιδιόκτητο λογιστικό γραφείο στη Λεμεσό.

Ιωάννου Μιχάλης: Σπούδασε νομικά και εργάζεται ως δικηγόρος, ενώ είναι ενεργό μέλος του Ευρωκοινοβουλίου Νέων.

3. Λακκοτρύπης Γιάννος: Σπούδασε Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Διοίκησης ενώ εργάστηκε στην ΑΗΚ και στην Αρχή Λιμένων. Υπήρξε μέλος του ΔΗΚΟ.

4. Κλεάνθους Μαρίνος: Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αγλαντζιάς και είναι εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΠΑ.

5. Παπαδοπούλου Αντιγόνη: Σπούδασε χημεία και διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ διετέλεσε κομματικό στέλεχος του ΔΗΚΟ και Ευρωβουλευτής από το 2009-2014.

ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑΣΕΜΙ:

ΓΙΑΣΕΜΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

1. Αζίζ Ιμπραχήμ: Γεννήθηκε στο μεικτό χωριό Ποταμιά της επαρχίας Λευκωσίας το 1938. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Γεωπονίας της Σόφιας. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών. Ανήκε στην ομάδα του Ντερβίς Αλί Καβάζογλου.

2. Καραχάν Οζ: Γεννήθηκε το 1990 στην παλιά πόλη της Αμμοχώστου. Είναι πολιτικός ακτιβιστής και πρόεδρος της οργάνωσης «Ένωση Κυπρίων». Σπούδασε στην Πράγα.

3. Κιράλπ Λεϊλά: Γεννήθηκε το 1952 στο Μαρί. Ο σύζυγός της δολοφονήθηκε το 1974. Δούλεψε ως αρθρογράφος στην εφημερίδα «Αφρίκα».

4. Λεβέντ Σενέρ: Γεννήθηκε το 1948 στη Λευκωσία. Το 1968 εργάστηκε στο ΡΙΚ για την Τουρκική Υπηρεσία Προγραμμάτων. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Σοβιετική Ένωση και εργάστηκε σε αρκετές εφημερίδες πριν ιδρύσει το 2001 την «Αφρίκα». Το 2018 τιμήθηκε από την ΕΕ με το βραβείο του Ευρωπαίου πολίτη.

5. Μπεσικτεπελί Ζεκί: Γεννήθηκε το 1960 στο χωριό Μελάνδρα της Πάφου. Σπούδασε Οικονομικά στη Μόσχα και διετέλεσε μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος. Απολύθηκε από το Πανεπιστήμιο «Near East» γιατί καταδίκασε τις επιθέσεις ενάντια στην εφημερίδα «Αφρίκα».

6. Οζντεμιρτζιλέρ Φαϊζέ: Γεννήθηκε το 1964 στο χωριό Άγιος Θεόδωρος της επαρχίας Λάρνακας. Σπούδασε Φιλολογία στην Κωνσταντινούπολη και αρθρογραφεί στην «Αφρίκα».

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ:

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΖΩΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

1. Αγαθαγγέλου Άντζελα

2. Θεμιστοκλέους Αβραάμ

3. Κυριάκου Κυριάκος

4. Μετζίδη Μισιέλ

5. Νεοφύτου Νεόφυτος

Πατριωτικό Κίνημα (ΠΑΚΙ):

ΠΑΚΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

1. Καμμά Χρυσελπίδα

2. Κίμωνος Νίκος

3. Παπουής Χρίστος

4. Περατικός Νικόλας

5. Ρότσας Χρήστος

6. Χαραλάμπους Κώστας

Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα (ΕΑΚ):

ΕΑΚ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

1. Μαρία Καλογέρη

2. Χριστάκης Καπηλιώτης

3. Παναγιώτης Κλεοβούλου

4. Αντώνης Πιερίδης

5. Λουκάς Σταύρου

6. Μιχαήλ Χριστοδούλου

Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης (ΟΑΔ):

ΟΑΔ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

1. Μηνά Μιχάλης

2. Παρασκευαΐδου Λεώνη

Τουρκοκυπριακό Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου (KSP):

KSP ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

1. Μπιριντζί Μεχμέτ

2. Χαλίτ Καζίμ

Ανεξάρτητοι υποψήφιοι:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

Παρασκευά Μιχάλης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ2 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

Μαρδαπήττα Χρύσανθος

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ3 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019, Νέα Αμμοχώστου

Αριστείδου Χάρης

*Εκφράζουμε την απολογία μας για όσους υποψήφιους δεν δημοσιεύσαμε βιογραφικά. Δεν κατέστη δυνατό να ανευρεθούν.

Πηγή: Philenews