Εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο του Λονδίνου Κύπριοι- «Δεν είχαμε ενημέρωση» (vid)

Εγκλωβισμένοι σε Αεροδρόμιο του Λονδίνου έμειναν Κύπριοι πολίτες, μετά από ακυρώσεις πτήσεων που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας

CE9796BC 5A44 4ACC 80E9 2A497B58CF18

Εγκλωβισμένοι σε Αεροδρόμιο του Λονδίνου έμειναν Κύπριοι πολίτες, μετά από ακυρώσεις πτήσεων που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Χρυσοστόμου, επιβάτης της πτήσης που ακυρώθηκε χθες λόγω κακοκαιρίας και ξέμεινε στο Λονδίνο, ανέφερε ότι αρκετοί από του επιβάτες ξεκίνησαν από τι επτά το πρωί και μέσω της γραμμής του τρένου κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Stansted του Λοδίνου.

«Στο αεροδρόμιο δεν υπήρχαν ενδείξεις που πρέπει να κατευθυνθούμε μα έστελναν από gate σε gate, καθόλου προγραμματισμένη διαδικασία για το που θα έπρεπε να κάνουμε το check in μας».

Σημείωσε επίσης ότι, περίμεναν στην γραμμή για δύο ώρες και κατευθύνθηκαν στον έλεγχο που διήρκησε άλλο ένα μισάωρο και έτρεχαν να προλάβουν την πτήση η οποία θα αναχωρούσε στις 12:35 αλλά όταν έφτασαν η διαδικασία δεν είχε καν ξεκινήσει. Περίμεναν εκεί για 4 ώρες και τελικά τους ανακοίνωσαν ότι η πτήση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα.

Πρόσθεσε επίσης ότι, από την διαδικασία αυτή ταλαιπωρήθηκαν πάνω από 30 Κύπριοι που θα επέστρεφαν στην Κύπρο.

Απεργεί το νοσηλευτκό προσωπικό

Απεργεί αυτή την εβδομάδα το νοσηλευτικό προσωπικό στη Βρετανία, κάτι που αναμένεται να πλήξει τα νοσοκομεία που έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους και να ασκήσει πίεση στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για να κατευνάσει το μεγαλύτερο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων που σημειώνεται στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Η απεργία των νοσηλευτών πραγματοποιείται την ώρα που ανάλογες κινητοποιήσεις σημειώνονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στα ταχυδρομεία, τα αεροδρόμια προετοιμάζονται για τυχόν προβλήματα και οι ειδικευόμενοι γιατροί, οι μαίες και οι εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται να ψηφίσουν απειλώντας με περισσότερα προβλήματα την οικονομία που πιθανόν να βρίσκεται ήδη σε ύφεση.

Τα συνδικάτα επιδιώκουν διψήφιες μισθολογικές αυξήσεις για να συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό, ο οποίος τον Οκτώβριο ανήλθε σε 11,1%, ο υψηλότερος των τελευταίων 41 χρόνων.

Αλλά η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν υποχωρεί στις μισθολογικές διεκδικήσεις και αντίθετα επιδιώκει να ενισχύσει τους νόμους για να σταματήσουν κάποιες απεργιακές κινητοποιήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι δεν διαφαίνεται τέλος σε αυτό που χαρακτηρίστηκε “χειμώνας της δυσαρέσκειας”, μια αναφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που γονάτισαν τη Βρετανία την περίοδο 1978-79.

Απεργίες αναμένεται να πραγματοποιούνται κάθε μέρα αυτό τον μήνα. Οι εκτιμήσεις των συνδικάτων αναφέρουν ότι τον Δεκέμβριο θα χαθούν περισσότερες από ένα εκατομμύριο εργάσιμες ημέρες καθιστώντας τον μήνα αυτόν τον χειρότερο από πλευράς προβλημάτων εξαιτίας απεργιών από τον Ιούλιο του 1989.