Εκπέμπουν SOS οι επιχειρηματίες – «Πολλοί οι άνεργοι μέχρι τέλος του μήνα»

Τραγική χαρακτηρίζουν την κατάσταση οι χώροι εστίασης και διασκέδασης και ζητούν από το κράτος να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους

4fd4c039be74b25fcc8ec24af4f76021 16 Ανεργία, Διασκέδαση, ΕπιχειρηματιεΣ, χώροι εστίασης

Τραγική χαρακτηρίζουν την κατάσταση οι χώροι εστίασης και διασκέδασης και ζητούν από το κράτος να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον  Πρόεδρο του ΠΑΣΥΚΑ Φάνο Λεβέντη, ο οποίος ανέφερε ότι η κατάσταση είναι απελπιστική.

Πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία των επιχειρηματιών  βρίσκεται σε απόγνωση. «Το κράτος στέρησε από τους χώρους εστίασης το δικαίωμα να λειτουργήσουν».

Τόνισε ότι οι επιχειρηματίες σηκώνουν τα χέρια ψηλά, καθώς οι λογαριασμοί και τα έξοδα τρέχουν, με τους ιδιοκτήτες να μην γνωρίζουν πως θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Διευκρίνισε ότι όσον αφορά την οικονομική στήριξη που περιμένουν από το κράτος, τα αρμόδια Υπουργεία τηρούν σιγή ιχθύος.

Ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι η λήψη μέτρων και οι κινητοποιήσεις, είναι σενάρια τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι ως μέτρο πίεσης προς την Κυβέρνηση. «Το μόνο που μας συγκρατεί είναι η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων».

Ο ΠΑΣΥΚΑ θα εκδώσει μέχρι το βράδυ ανακοίνωση σχετικά με τα επόμενα βήματα του Συνδέσμου, είπε στο SigmaLive ο κ.Λεβέντης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης Νίκος Βασιλείου ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος αναμένει ανταπόκριση από το Υπουργείο Υγείας σε αίτημα τους για συνάντηση, ενώ στις συζητήσεις έχει εμπλακεί και η ΟΕΒ.

Παράλληλα ανέφερε ότι σε επαφή βρίσκονται και με το Υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με τις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν στους επιχειρηματίες.«Μέχρι το τέλος το του μήνα αναμένεται να κλείσουν αρκετές επιχειρήσεις και αρκετοί εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι», είπε ο κ. Βασιλείου.

Συμπλήρωσε ότι είναι σε επαφή και με άλλους κλάδους όπως οι εκδηλώσεις (γάμοι και βαφτίσεις) και την άλλη βδομάδα θα έχουν μαζί γενική συνέλευση όπου θα καθοριστούν τα επόμενα τους βήματα για μέτρα πίεσης προς την Κυβέρνηση.