Έκρηξη βόμβας σε δημοτικό σχολείο – Εκτός λειτουργίας για σήμερα

Μήνυμα στους γονείς να μην πάρουν τα παιδιά τους στο σχολείο σήμερα

sxoleio rodo δημοτικό σχολείο, Έκρηξη Βόμβας, Ζημιές

Τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε δημοτικό της Λεμεσού – Εξερράγη η μία – Εντοπίστηκε και δεύτερη – Έρευνες τα ξημερώματα από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού – Ζημιές σε αίθουσα διδασκαλίας και απέναντι εκκλησία – Μήνυμα στους γονείς να μην πάρουν τα παιδιά τους στο σχολείο σήμερα – Μένει εκτός λειτουργίας για έρευνες -Όλες οι πληροφορίες

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΣΤ’ – Ζακακίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, σήμερα τα ξημερώματα εξερράγη βόμβα που τοποθετήθηκε έξω από πόρτα αίθουσας διδασκαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 1 και 40 τα ξημερώματα, σημειώθηκε έκρηξη στο δημοτικό σχολείο με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι αρχές.

Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού έσπευσαν στο σημείο μαζί με πυροτεχνουργό διαπιστώνοντας ότι η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδιο κυλινδρικό μεταλλικό εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε έξω από την πόρτα αίθουσας διδασκαλίας, στη δυτική πλευρά του σχολείου, δίπλα από την κύρια είσοδο.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην αίθουσα, σε πόρτα και παράθυρα.

Κατά τις έρευνες των μελών στο σημείο, εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος, αν και πυροδοτήθηκε, δεν εξερράγη.

Οι σκηνές έχουν αποκλειστεί για έρευνες, με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα, και το σχολείο θα παραμείνει εκτός λειτουργίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έκρηξη προκλήθηκαν και υλικές ζημιές στην εκκλησία που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο και πιο συγκεκριμένα στα τζάμια.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η διεύθυνση του σχολείου, ειδοποίησε με γραπτό μήνυμα τους γονείς των παιδιών ότι λόγω του πιο πάνω περιστατικού και κατόπιν οδηγιών από τις αρχές, το σχολείο δε θα λειτουργήσει για σήμερα.

cyprustimes.com