Έκτακτη σύσκεψη Διυπουργικής για μεταναστευτικές ροές – Σε συναγερμό οι Αρχές

7f256221e8595101ccd84cfb26d9efe9 Διυπουργική, Μετανάστες, συμβούλιο, Υπουργός Εσωτερικών

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές της Δημοκρατίας τις τελευταίες μέρες από τη συνεχιζόμενη άφιξη μεταναστών στην Κύπρο.

Σήμερα Δευτέρα (07/09) αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, για να εξεταστεί το ζήτημα αλλά και να μελετηθούν οι επόμενες κινήσεις.

Μιλώντας χθες στις «Τομές στα Γεγονότα», ο Υπουργός ανέφερε πως τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκε απότομη αύξηση μεταναστευτικών ροών από το Λίβανο.

«Είναι μια ραγδαία αύξηση την οποία δεν είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η αντίδραση της Κυπριακής Κυβέρνησης ήταν άμεση.

Τόνισε ότι σε συνεννόηση με τις αρχές του Λιβάνου, συμφώνησαν σε συγκεκριμένη διαχείριση των πλοιαρίων που έφτασαν από το Λίβανο.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξήρε την δράση της λιμενικής αστυνομίας, ενώ πρόσθεσε ότι αριθμός αστυνομικών είναι στη Βηρυτό και ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Επεσήμανε ότι υπάρχουν αφίξεις και στο Μάμμαρι και συγκεκριμένα Σύριοι προερχόμενοι από την Τουρκία.

Τόνισε παράλληλα ότι το Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» είναι υπέρπληρες αναφέροντας χαρακτηριστικά, «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την είσοδο πρόσθετων μεταναστών στην Δημοκρατία γιατί έχουμε αντικειμενικό πρόβλημα στην υποδοχή τους.

Πηγή: Sigmalive