ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεκτείνονται σε όλη την Κύπρο τα μέτρα Λευκωσίας και Λεμεσού

Ο Υπουργός Υγείας αναμένει τη συνεργασία όλων

ImageHandler 1 Coronavirus

Σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα προβεί σε αξιολόγηση της «κρίσιμης κατάστασης» – όπως την περιέγραψε χθες ο Υπουργός Υγείας- σε ότι αφορά τον κορωνοϊό καθώς «είμαστε σε πολύ οριακό σημείο», σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Υπουργό Υγείας να ανακοινώνει περαιτέρω μέτρα προς διαχείριση της κατάστασης και αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των περιστατικών COVID-19 κατέρριπτε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, με αποκορύφωμα τον τριψήφιο αριθμό που ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Λόγω των αυξημένων περιστατικών τις τελευταίες ημέρες αποφασίστηκε όπως επεκταθούν τα μέτρα που ίσχυαν σε Λεμεσό και Λευκωσία σε όλες τις επαρχίες για δυο εβδομάδες.

Όπως δήλωσε ο Υπ. Υγείας αποφασίστηκε όπως σε υπεραγορές, φαρμακεία και άλλες ουσιώδης υπηρεσίες 8:00 – 9:00 το πρωί θα εξυπηρετούνται μόνο οι ευάλωτες ομάδες.

Επίσης στη Λεμεσό έχει αποφασιστεί από αύριο (18/10) μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα οι χώροι εστίασης να λειτουργούν μέχρι τις 10:30 το βράδυ, ενώ να περιορίζεται η κίνηση στους δρόμους μέχρι τις 11:30.

 

Πηγή: Αντ1