Κυπρος

«Εμφύλιος» Κανάρη – Γιαννάκη για τα πτυχία και το επίπεδο των Αγγλικών

Τριγμούς στους κόλπους του Υπουργείου Υγείας, προκάλεσαν ανώνυμες αναρτήσεις, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τη γνησιότητα των πτυχίων της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείο, Χριστίνας Γιαννάκη.

Η Υπουργός Υγείας, επανήλθε με νέα επιστολή επαναλαμβάνοντας τις εισηγήσεις της, περί ελέγχου των πιστοποιητικών. Στην επιστολή αναφέρει ότι «με θλίβει η άρνησή σου να βγάλεις τα πάντα στο φως, επιλέγουσα να προβάλεις τις εσωτερικές διαδικασίες ως την άμυνά σου. Τι έχεις να φοβηθείς; Στο χέρι σου είναι να αποστομώσεις όλους όσοι σε διαβάλλουν, παρουσιάζοντας τους τίτλους σπουδών σου».

Εκτός νομικών πλαισίων χαρακτηρίζει το αίτημα της Υπουργού Υγείας, η Χριστίνα Γιαννάκη. «Γράφω αναφορικά με τη σημερινή επιστολή σας, την οποία θεωρώ παντελώς εκτός νομικών και θεσμικών πλαισίων, προσπερνά τα όρια και συνιστά εργασιακή καταπίεση/καταδίωξη.

Το κράτος προς το οποίο προσφέρω τις υπηρεσίες μου έχει δομές. Δυστυχώς, παρατηρώ ότι και με τη νέα σας επιστολή προσπαθείτε να υποκαταστήσετε αυτές τις δομές και τις διαδικασίες σε μια απόπειρα συγκεκαλυμένου εκφοβισμού και εκβιασμού. Ενόψει των ανωτέρω είμαι αναγκασμένη να επιφυλάξω τα νομικά μου δικαιώματα».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η νέα επιστολή της Υπουργού Υγείας, στάλθηκε αφότου ο Γενικός Ελεγκτής ξεκαθάρισε ότι έχει ήδη γίνει έλεγχος στα πιστοποιητικά της κυρίας Γιαννάκη, από την Ελεγκτική Υπηρεσία, ενώ υπάρχει και σχετική απόφαση του δικαστηρίου. «Το 2021 αρχηγός πολιτικού κόμματος μας ζήτησε να διερευνήσουμε ισχυρισμούς, για το πτυχίο της ΓΔ του ΥΥ. Του απαντήσαμε γραπτώς ότι “από την επισκόπηση των πρωτότυπων πιστοποιητικών των ακαδημαϊκών και άλλων προσόντων της, δεν προκύπτουν υπόνοιες για ενδεχόμενη πλαστογράφησή τους».

Η προαγωγή της στη θέση του ΓΔ προσβλήθηκε δικαστικώς και η προσφυγή απορρίφθηκε. Eπανήλθε, μάλιστα με νέα ανάρτηση παραπέμποντας στις εκθέσεις της υπηρεσίας. «Στις Εκθέσεις μας του 2014 και 2015 καταγράφεται το σκάνδαλο,  των προηγούμενων ετών με παραπομπές σε private δωμάτια του ΗΒ, επιλεκτικά σε λίγους. Όταν ανέλαβε η νυν ΓΔ άρχισε εκτεταμένη χρήση παραπομπών στην Γερμανία στην οποία ισχύουν τα ενοποιημένα νοσήλια  που στοιχίζουν πολύ λιγότερο. Έτσι ήταν δυνατό να παραπέμπονται πολύ περισσότεροι με μικρότερο κόστος».

Η πρώτη επιστολή στάλθηκε από την Υπουργό Υγείας προς την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου και κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αίτημα να λάβει εξουδιοδότηση για να αποταθεί στα πανεπιστήμια από τα οποία κατέχει δίπλωμα η κυρία Γιαννάκη αλλά και να ελεγχθεί το επίπεδο αγγλικών της.

Πηγή: Sigmalive

Ροη Ειδησεων

Περιοδεία στην Κάτω Δερύνεια από Νικολέττο και Λίλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την κατεχόμενη περιοχή της Κάτω Δερύνειας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου…

31 Αυγούστου, 2024

Καρούσος: «Στόχος ο ΕΟΑ Αμμοχώστου να γίνει ο πιο παραγωγικός οργανισμός αδειοδότησης»

Στοχεύουμε να μετατρέψουμε τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Αμμοχώστου, στον πιο παραγωγικό και αποδοτικό οργανισμό…

31 Αυγούστου, 2024

ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Έτσι θα μοιάζει η νέα σύγχρονη Λαϊκή Αγορά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το εργοτάξιο κατασκευής της Σύγχρονης Υπαίθριας Λαϊκής Αγοράς Δερύνειας επισκέφθηκε την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024…

30 Αυγούστου, 2024

Η ιστορία της Κύπριας που κυκλοφορούσε ξυπόλητη στο Αυγόρου και κατέκτησε τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και την τηλεόραση

Πριν από 60 χρόνια μια νεαρή κοπέλα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αγαπημένο της νησί, την…

29 Αυγούστου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Πάνω από 6 χιλιάδες προϊόντα μαϊμού κατέσχεσε το Τελωνείο – Έρευνες σε τέσσερα υποστατικά

Μεγάλος αριθμός από εμπορεύματα, που φαίνεται να αποτελούν απομιμήσεις, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια…

29 Αυγούστου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Θρήνος – “Έφυγε” ο Αντρέας Παναγή (Καμάρας)

Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου θρηνεί την απώλεια του Αντρέα Παναγή (Καμάρας), ενός γνήσιου Ενωσίτη που…

29 Αυγούστου, 2024