Ένα πρόσωπο για παγίδευση πτηνών συνέλαβε η Αστυνομία Βάσεων Δεκέλειας

imagew 2 Αμπελοπούλια, Βρετανικές Βάσεις, Κυνήγι, Λαθροθηρία, Ξόβεργα

Στη σύλληψη ενός προσώπου που έκανε χρήση δικτύων παγίδευσης πτηνών προχώρησε το περασμένο Σάββατο η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βάσεων, η σύλληψη έγινε από την Ομάδα Κοινοτικής Δράσης. Όπως αναφέρεται, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα δίκτυ στερεωμένο σε μεταλλικούς σωλήνες, ένα ΜP3 player, ένα μεγάφωνο, ένα “USB”, ένα απομακρυσμένο δέκτη, τα οποία μέσα, χρησιμοποιούνται από παγιδευτές για να προσελκύουν αμπελοπούλια στα δίκτυα τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συλληφθείς ανακρίθηκε από την Αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση €1000.

Προστίθεται πως εκκρεμεί η ημερομηνία της διαδικασίας ενώπιον δικαστηρίου όπου ο ύποπτος θα απαντήσει σε κατηγορίες αναφορικά με τον Περί Θηραμάτων και Άγριων Πτηνών Νόμο.

Ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Πιτσιλλίδης δήλωσε πως η σύλληψη αυτή δείχνει πως παρόλο που η εποχή της παράνομης παγίδευσης άρχισε περί τα τέλη Αυγούστου, “η Αστυνομία είναι εδώ και ήδη δουλεύει μαζί με τους συνεργάτες μας της Επιτροπής Ενάντια στη Σφαγή Πτηνών (CABS) , “Bird Life Cyprus” και το Τμήμα Θήρας και είναι σε εγρήγορση και θα συλλαμβάνει οποιονδήποτε πραγματοποιεί αυτές τις παράνομες δραστηριότητες.”

Οπως αναφέρεται τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό της παγίδευσης πτηνών μέσα στις Βρετανικές Βάσεις έχει μειωθεί σημαντικά και ο Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας, Jon Ward, ανέφερε πως “η παγίδευση πτηνών σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ανεκτή και έχουμε σκοπό να χτίσουμε πάνω στις επιτυχίες της περσινής χρονιάς και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς τον στόχο της εξάλειψης αυτού του εγκλήματος στις περιοχές μας”.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ