Ενημέρωση για τους κυνηγούς σχετικά με τα νέα μέτρα – Τι αλλάζει

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών για τα νέα μέτρα που αφορούν τους κυνηγούς

Cazador cazando Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, Κυνήγι, νέα μέτρα

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών για τα νέα μέτρα για τους κυνηγούς:

Μετά από επικοινωνία του Κινήματος μας μαζί με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θήρας, υπεύθυνο άτομο του Υπουργείου Υγείας αλλά και τον Σύμβουλος προέδρου Επί κυνηγετικών θεμάτων ενημερωθήκαμε τα εξής.

Το κυνήγι θα συνεχιστεί κανονικά ως αναφορά τις εξορμήσεις, αλλά και την ώρα αναχώρησης η οποία είναι από τις 03,00 όπως προνοούσε το προηγούμενο διάταγμα.

Το κυνήγι θα διεξάγεται σύμφωνα με τα νέα μέτρα με αποκλεισμένες τις περιοχής Πάφου και Λεμεσού σύμφωνα με τις απαγορεύσεις που ισχύουν για όλους τους πολίτες.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανένα πολίτη μη κάτοικο Λεμεσού ή Πάφου να μεταβαίνει σε αυτές. Ταυτόχρονα οι πολίτες των δύο επαρχιών θα πρέπει να περιοριστούν ο καθένας στην επαρχία του.

Οι κάτοικοι των επαρχιών Αμμοχώστου, Λάρνακας και Λευκωσίας μπορούν να διακινούνται στις τρείς επαρχίες ελεύθερα.
Αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα της κατάστασης και την αυστηρότητα των μέτρων και κατανοούμε την απογοήτευση κάποιων όμως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Χαιρετίζουμε την κατανόηση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας οι οποίο έλαβαν υπόψη τους τις επιστολές όλων των αρμόδιων κυνηγετικών φορέων και κατανόησαν πλήρως την ψυχική υγεία των συνανθρώπων μας και το γεγονός ότι στην φύση δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης.

Κάτι ανάλογο δυστυχώς δεν έγινε στην Ελλάδα με χιλιάδες κυνηγούς να είναι παράλογα κλεισμένοι στα σπίτια τους, αφού η κυβέρνηση της Ελλάδος δέχθηκε πιέσεις και δεν έκανε το λογικό και αυτονόητο.

Τα στενά χρονικά κυνηγετικά περιθώρια της κυνηγετικής σεζόν δεν επιτρέπουν παράταση του κυνηγίου, πράγμα το οποίο ούτε και εμείς θα επιζητούσαμε καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων.

Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο δύναμη και κατανόηση. Είναι μια ώρα δύσκολη για όλους μας και πρέπει να αντέξουμε ακόμη λίγο για να βγούμε όσο το δυνατό λιγότερο πληγωμένοι από αυτή την πανδημία.