Ενώπιον του δικαστηρίου οι γονείς του 19μηνου βρέφους – Αντιμέτωποι με δώδεκα κατηγορίες

mwro ΒΡΕΦΟΣ, Δικαστήριο, κακοποίηση

Ενώπιον του δικαστήριου αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα οι γονείς του 19μηνου βρέφους που κατηγορούνται για την κακοποίηση του μετά από το διάταγμα απομάκρυνσης τους από το ίδιο τους το παιδί που εξέδωσε στις 10 Ιουλίου το Δικαστήριο εναντίον της 24χρονης και του 26χρονου συμβίου τους.

Συγκεκριμένα, οι δύο είναι αντιμέτωποι συνολικά με δώδεκα κατηγορίες, με σοβαρότερες την έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο, την κακοποίηση παιδιού και τη βία στην οικογένεια.

Οι δύο νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, μέχρι και σήμερα που είναι η δίκη.

Παράλληλα, το Δικαστήριο διέταξε όπως και οι δύο γονείς να μην πλησιάζουν το βρέφος ούτε σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων.

Περιοριστικά μέτρα εκδόθηκαν και σε σχέση με τη μητέρα και τη γιαγιά του 26χρονου, καθώς στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι νεαροί περιλαμβάνεται και η άσκηση βίας εναντίον των δύο γυναικών.

Στο κατηγορητήριο περιλήφθηκε και η αδελφή της μητέρας του βρέφους, στην οποία ανέθεταν κατά καιρούς τη φύλαξή του, και εναντίον της θα απαγγελθούν κατηγορίες για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι την κακοποίηση του παιδιού είχαν διαπιστώσει, στις 6 Ιουλίου, αστυνομικοί και λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας όταν η 24χρονη μητέρα βρέθηκε με το αγοράκι στην Αστυνομία, όπου επρόκειτο να συλληφθεί για άλλη υπόθεση βίας και πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς, την οποίαν είχε καταγγείλει η γιαγιά του 26χρονου πατέρα.

Πηγή: Ant1