Ενώπιον Υπουργικού η εισήγηση για το Test to Stay στα σχολεία

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (12/01) στις 09:30 θα τεθούν οι εισηγήσεις των ειδικών

02127ff66f299757eadad7a28a647a73 Test to Stay, εισήγηση, Σχολεία, Υπουργικό

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (12/01) στις 09:30 θα τεθούν οι εισηγήσεις των ειδικών που αποφασίστηκαν στη χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης πέραν της επιδημιολογικής εικόνας στην χώρα μας και την κατάσταση στα νοσηλευτήρια βρέθηκαν για άλλη μια φορά τα σχολεία και εισαγωγή του μοντέλου Test to Stay σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ανοικτά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας μετά το τέλος της συνάντησης στο Υπουργικό θα μεταφερθούν προς έγκριση οι εξής εισηγήσεις:

*H εισαγωγή του Test to Stay στα σχολεία, το οποίο προνοεί τα συνεχή προληπτικά τεστ (rapid test ή Self test) από μαθητές και κυρίως όσα απαιτούνται μετά τον εντοπισμό κρούσματος εντός της τάξης.

* είσοδος πλήρως εμβολιασμένων συγγενών σε γηροκομεία με αρνητικό rapid test 24 ωρών

Παράλληλα ο κος Χατζηπαντέλας είπε πως, θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στις ποδοσφαιρικές ομάδες, και εάν δεν ακολουθήσουν τα μέτρα οι φίλαθλοι τότε θα προχωρήσουν με κλείσιμο των γηπέδων.

Κατά τη συνάντηση δεν υπήρξε εισήγηση των επιδημιολόγων για αυστηρότερα μέτρα, αλλά ούτε και κάποια εισήγηση που να αφορά στους μη εμβολιασμένους.

Σημειώνεται πως σε ερώτηση εάν υπάρχουν σκέψεις για χορήγηση 4ης δόσης και στην Κύπρο, συζήτηση που άνοιξε ήδη στην Ελλάδα, είπε ότι υπήρξε μία εισήγηση από τον Δρα Πέτρο Καραγιάννη για 4η δόση στους ηλικιωμένους.

Όπως είπε, του ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες και αυτό το θέμα είναι κάτι που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες.