Δ/ντής Τροχαίας: Από τα 4 φετινά θανατηφόρα τροχαία στα 3 κύριος υπαίτιος ήταν ο ανθρώπινος παράγοντας

070053ff5f8bfef39d2710a54c3169a4 Αστυνομία Κύπρου, Διευθυντής τροχαίας, Νέα Αμμοχώστου, νέα τραγωδία, παρανομίες, τήρηση κώδικα οδικής κυκλοφορίας

Έντονα επικριτικός για την μη τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ήταν ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Πρωτοσέλιδο για τη νέα τραγωδία που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Αυγόρου, ο Γιαννάκης Γεωργίου ανέφερε ότι από τα τέσσερα φετινά τροχαία δυστυχήματα στα τρία κύριος υπαίτιος ήταν ο ανθρώπινος παράγοντας. «Συνέχεια παρανομούμε όλοι. Κινητό, ζώνη, αλκοόλ και ταχύτητα. Κανείς δεν θέλει να ακούσει», είπε ο Διευθυντής.

«Από τα τρία ατυχήματα οι οδηγοί σκοτώθηκαν μόνοι τους. Στο τροχαίο στη Λάρνακα βρέθηκαν δυο μπουκάλια ουίσκι στην καρέκλα συνοδηγού. Στη Λευκωσία ο οδηγός σκότωσε τον συνοδηγό του», είπε.

«Το χθεσινό τροχαίο η οδηγός μόνη της έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και δεν φορούσε ζώνη. Πρέπει όλοι να οδηγούμε υπεύθυνα», είπε ο κ.Γεωργίου ενώ τόνισε ότι η Αστυνομία όσους αστυνομικούς κι αν βάλει στους δρόμους δεν μπορεί εκ φύσεως να είναι παντού. Πρόσθεσε δε ότι είναι συνεχής η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους.

Πηγή: sigmalive