Έντονα καιρικά φαινόμενα από αύριο – Βροχές και καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

c54d6402b7485631287966ec7a133d56 2 Βροχοπτώσεις, Καιρός, πρόγνωση, ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Aσθενής ψηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή, αρχίζει να υποχωρεί και από αύριο αναμένεται χαμηλή πίεση που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες.

Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, νωρίς το πρωί θα παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού, που σύντομα θα διαλυθούν, ενώ διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη αλλά το απόγευμα, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια, εκτός από τα βόρεια παράλια όπου αναμένεται γύρω στους 23 βαθμούς και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κατά τόπους συννεφιασμένος, ενώ σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά βορειοδυτικοί, ασθενείς και στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Τις μεταμεσονύκτιες ώρες θα καταστούν σταδιακά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, στα προσήνεμα παράλια. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπήνεμα, αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα.Από αργά το απόγευμα και μετά, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν περισσότερες περιοχές και τοπικά πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα, κυρίως στα δυτικά και στα νότια. Τη νύκτα, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται χιονόπτωση ενώ σταδιακά θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι, στα προσήνεμα παράλια.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή έντονα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση, ενώ θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι, στα προσήνεμα παράλια. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Αργότερα θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή, παραμένοντας ωστόσο λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη αναμένεται μικρή άνοδος.