Έντονες οι διαμαρτυρίες από χαμηλοσυνταξιούχους που είδαν σημαντική μείωση στην μικρή επιταγή που λαμβάνουν

Η ΕΚΥΣΥ ζητά συνάντηση με Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας για επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

sintaxis fevrouariou imerominies ΕΚΥΣΥ, Συντάξεις, Υφυπουργός κοινωνικής πρόνοιας

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) ζήτησε συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας για συζήτηση και επίλυση του προβλήματος που αφορά στη μείωση του ποσού της μικρής επιταγής που λαμβάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ΕΚΥΣΥ έχει δεχθεί έντονες διαμαρτυρίες από χαμηλοσυνταξιούχους που είδαν σημαντική μείωση στην μικρή επιταγή που λαμβάνουν, σε σχέση με τα ποσά που έπαιρναν προηγουμένως.

Σε επιστολή προς την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, υποστηρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, είναι αντίθετος με τη φιλοσοφία και τον στόχο της ειδικής χορηγίας.

Στην ίδια επιστολή, συμπληρώνει ότι δεν είναι λογικό «ύστερα από κάποιες αυξήσεις που παραχωρούνται στις συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, να μειώνεται το ποσό της ειδικής χορηγίας».

Η ΕΚΥΣΥ επίσης αναφέρει ότι θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα εισοδηματικά όρια του Σχεδίου, λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό αύξησης των συντάξεων και τις αυξήσεις στις τιμές, ούτως ώστε να μην αδικούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι ή άλλοι συνταξιούχοι του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.