Κυπρος

Εντός 10ημέρου παραδίδεται το πόρισμα για καταγγελίες Αριστοτέλους

Εντός του επόμενου δεκαημέρου θα παραδοθεί στο Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος διορίστηκε για να διερευνήσει τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, σε βάρος του Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης ανέφερε πως η ημερομηνία παράδοσης του πορίσματος είναι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου του 2022, σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει ακόμα την ακριβή ημερομηνία παράδοσής του.

Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη προς το παρόν υπάρχουν εκκρεμότητες, οι οποίες σχετίζονται με το ανακριτικό έργο.

Ο ίδιος, όπως είπε, αναμένει το επόμενο διάστημα τη διευθέτηση των συγκεκριμένων εκκρεμοτήτων, ώστε να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και να παραδοθεί το πόρισμα στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι το πόρισμα θα παραδοθεί -όπως έχει συμφωνηθεί- μέχρι τις 15 του μήνα και ενδεχομένως πιο πριν, αν τελικά ολοκληρωθεί.

Εξάλλου, σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σχετικά με το ανακριτικό έργο, που έχει διενεργηθεί, ο κ. Αιμιλιανίδης δεν θέλησε να προβεί σε δήλωση επί του περιεχομένου του πορίσματος.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Δευτέρα εκπνέει το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας του Διοικητή της ΥΚΑΝ, με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, να αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσον ή όχι θα παρατείνει την διαθεσιμότητα του, μέχρι να αποφανθεί ο Γενικός Εισαγγελέας για το αν προκύπτουν ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα σε βάρος του.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναμένει την παράδοση του πορίσματος Αιμιλιανίδη και ακολούθως θα λάβει αποφάσεις.

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σχέση με την παράταση της διαθεσιμότητας του Μιχάλη Κατσουνωτού το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα ακολουθήσει την ίδια θεσμοθετημένη διαδικασία, που ακολούθησε και τις προηγούμενες φορές.

ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Ημέρα Μνήμης Κατεχόμενης Αχερίτου και μνημόσυνο πεσόντων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο Προσφυγικό Συνοικισμό Αγ.Γεωργίου Βρυσούλλων Αχερίτου τελέστηκε την Κυριακή 01/09/24 η εκδήλωση Μέρα Μνήμης Αχερίτου…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημέρα Μνήμης Κατεχόμενης ΄Αχνας: Πορεύθηκαν προς τη νεκρή ζώνη (EIKONEΣ)

Στο Δασάκι της Άχνας οι κάτοικοι πορεύθηκαν σήμερα Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου για μια ακόμη χρονιά…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Περιοδεία στην Κάτω Δερύνεια από Νικολέττο και Λίλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την κατεχόμενη περιοχή της Κάτω Δερύνειας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου…

31 Αυγούστου, 2024

Καρούσος: «Στόχος ο ΕΟΑ Αμμοχώστου να γίνει ο πιο παραγωγικός οργανισμός αδειοδότησης»

Στοχεύουμε να μετατρέψουμε τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Αμμοχώστου, στον πιο παραγωγικό και αποδοτικό οργανισμό…

31 Αυγούστου, 2024

ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Έτσι θα μοιάζει η νέα σύγχρονη Λαϊκή Αγορά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το εργοτάξιο κατασκευής της Σύγχρονης Υπαίθριας Λαϊκής Αγοράς Δερύνειας επισκέφθηκε την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024…

30 Αυγούστου, 2024

Η ιστορία της Κύπριας που κυκλοφορούσε ξυπόλητη στο Αυγόρου και κατέκτησε τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και την τηλεόραση

Πριν από 60 χρόνια μια νεαρή κοπέλα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αγαπημένο της νησί, την…

29 Αυγούστου, 2024