Επαρχία Αμμοχώστου: Οι καταστηματάρχες ακροβατούν μεταξύ επιβίωσης και χρεοκοπίας

Μειωμένη κατα 70% η αγοραστική κίνηση

unnamed 2 Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, Επιχειρήσεις, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, χρεοκοπία

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και στο απόλυτο αδιέξοδο βρίσκεται ο κλάδος του λιανικού εμπορίου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάζει στο Famagusta.News ο πρόεδρος καταστηματαρχών Παραλιμνίου Μάρκος Πάσιης.

Η αγοραστική κίνηση είναι μειωμένη κατά 70%, όπως εξηγεί ο ίδιος, την ώρα που τα έξοδα τρέχουν και οι αποθήκες είναι ασφυκτικά γεμάτες με εμπόρευμα που περιμένει να πωληθεί.

«Σήμερα δεν μπήκε στο μαγαζί ούτε ένας πελάτης, και ίδια είναι η κατάσταση και στα πλείστα καταστήματα», αναφέρει με απόγνωση ο κ. Πάσιης.

Εξήγησε δε πως στην επαρχία μας το 80% των κατοίκων ασχολούνται με τουριστικές επιχειρήσεις και αυτή την περίοδο είτε είναι στην ανεργία, είτε δουλεύουν με μειωμένο ωράριο.

«Τα καταστήματα λιανικής δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, επομένως δεν περιμένουμε από τους ανέργους να έρθουν να αγοράσουν καινούργια παπούτσια ή και ρούχα», είπε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, παίζει ρόλο το γεγονός ότι ακυρώθηκαν πολλοί γάμοι και βαφτίσεις και έτσι ο κόσμος δε χρειάζεται καινούργια πράγματα.

Όπως τονίζει ο κλάδος είναι απογοητευμένος όαπό τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.
«Εχουμε όλοι ημερομηνία λήξης μετά τα όσα αποφασίστηκαν, είπε συγκεκριμένα»

«Αυτή τη φορά όμως είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε και να πείσουμε την κυβέρνηση πως αξίζουμε μεγαλύτερης προσοχής και υποστήριξης για να μπορέσουμε πάλι να επανεκινήσουμε τις επιχειρήσεις μας»

Για την επιβίωσή τους, ζητούν μέτρα στήριξης, τόσο από το κράτος, όσο και από τον δήμο.

Σαν σύνδεσμο, ετοίμασαν επιστολή την οποία απέστειλαν στον Δήμο, ζητώντας μειώσεις σε φορολογίες και δημοτικά τέλη.
Επιπλέον, ο σύνδεσμος καλεί όλους τους καταστηματάρχες, στο τέλος του μήνα, με την καταβολή του ενοικίου στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, να ζητήσουν αποκοπή ενοικίου για τους δύο μήνες που οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές λόγω του lockdown.

Famagusta.News