Επεμβάσεις καταρράκτη: Αντιμέτωποι με οκτώ κατηγορίες οι δύο γιατροί

Ενώπιον δικαστηρίου σύντομα η υπόθεση εναντίον δύο γιατρών για τις επεμβάσεις καταρράκτη

123 63 γιατροί, Δικαστήριο, επεμβάσεις, καταρρακτηΣ

Ενώπιον δικαστηρίου σύντομα η υπόθεση εναντίον 2 γιατρών για τις επεμβάσεις καταρράκτη, λέει η Αστυνομία

Καταγγέλθηκαν γραπτώς δύο γιατροί για την υπόθεση μόλυνσης οκτώ ασθενών μετά από επέμβαση καταρράκτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία το 2020 και αναμένεται σύντομα να καταχωρηθεί η υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε την Πέμπτη στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει πρωτοσέλιδη είδηση της εφημερίδας Φιλελεύθερος για το θέμα, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι η υπόθεση στάλθηκε στην Αστυνομία από τη Νομική Υπηρεσία και οι δύο γιατροί κατηγορήθηκαν γραπτώς χθες. Αναμένεται ως τη Δευτέρα ή εντός της επόμενης εβδομάδας να καταχωρηθεί υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου, πρόσθεσε.

Οι δύο γιατροί αντιμετωπίζουν οκτώ κατηγορίες ο καθένας, σχετικά με πλημμέλημα που αφορά απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις. Το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα βάσει του οποίου κατηγορούνται αναφέρει ότι «όποιος, με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή, ώστε να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή να είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλο, προβαίνει σε ιατρική ή χειρουργική θεραπεία σε πρόσωπο του οποίου ανέλαβε τη νοσηλεία, είναι ένοχος πλημμελήματος».

Η Νομική Υπηρεσία είχε ανακοινώνει χθες ότι δόθηκαν οδηγίες στην Αστυνομία όπως καταχωρηθούν ποινικές υποθέσεις εναντίον δύο προσώπων σχετικά με τα περιστατικά επιμόλυνσης ασθενών σε οφθαλμολογικές εγχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά τις επιπλοκές που παρουσίασαν οκτώ ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε εγχείρηση καταρράκτη λόγω προσβολής από πολυανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας. Οι επιπλοκές παρουσιάστηκαν τον Οκτώβριο του 2020 και οι ασθενείς έτυχαν περίθαλψης και σε δεύτερη ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, και μετά που παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές εισήχθησαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ του ΟΚΥπΥ.  Από τους οκτώ που χειρουργήθηκαν οι τέσσερις έχασαν την όραση τους στο μάτι που χειρουργήθηκε, ενώ οι άλλοι τέσσερις είχαν μειωμένη όραση.