Επιχείρηση ελέγχων τροχαίας με 234 καταγγελίες

Η όλη επιχείρηση άρχισε στις 6.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας

astynomia covid 1 0 Αστυνομία, καταγγελίες, παραβάσεις, Τροχαία

Συνολικά 234 παραβάσεις τροχαίας καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν χθες στην Πάφο, από μέλη του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, και συγκεκριμένα από μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών.

Επίκεντρο των ελέγχων αποτέλεσαν οι παραβάσεις που αποδεδειγμένα συγκαταλέγονται στις κύριες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, όπως είναι η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η παράληψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Ανάμεσα στις παραβάσεις που καταγγέλθηκαν, ξεχωρίζουν οι 42 καταγγελίες για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, οι 50 καταγγελίες για χρήση κινητού τηλεφώνου από οδηγούς οχημάτων, οι 55 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, και οι 21 καταγγελίες για παραβάσεις σήματος τροχαίας.

Ξεχωρίζουν επίσης οι καταγγελίες εφτά προσώπων που εντοπίστηκαν να οδηγούν αντίστοιχο αριθμό οχημάτων, για τα οποία δεν υπήρχε πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ.

Σε τεχνικούς ελέγχους οχημάτων που έγιναν από τα μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι 13 οχήματα παρουσίαζαν βλάβη στα φώτα πορείας, φρένων ή και αλλαγής πορείας, 7 οχήματα έφεραν φθαρμένα ελαστικά, και 19 οχήματα έφεραν φιμέ ανεμοθώρακα ή και φιμέ τζάμια στις πόρτες οδηγού και συνοδηγού.

Η όλη επιχείρηση άρχισε στις 6.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας. Οι έλεγχοι έγιναν στο οδικό δίκτυο της πόλης Πάφου, στον αυτοκινητόδρομο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παρά τον αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Πάφου.