Επιχείρηση για την πάταξη της εμπορίας προσώπων – Πόσοι συνελήφθησαν

Στις επιχειρήσεις έλαβε μέρος το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και η Υπηρεσία Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας

B9871775 9E74 4641 8F01 7E795130B826

Μεταξύ των ημερομηνιών 24-30/10 διενεργήθηκαν κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, με στόχο την πάταξη της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Στις επιχειρήσεις έλαβε μέρος το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και η Υπηρεσία Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, οι οποίες διεξήχθησαν με την συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού (ΟΠΕ, ΤΑΕ, ΥΑΜ), ελέγχθηκαν επτά υποστατικά και εντοπίστηκαν 39 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα πιθανό θύμα εμπορίας σεξουαλικής εκμετάλλευσης, το οποίο μεταφέρθηκε σε καταφύγιο, για τις ενδεδειγμένες διαδικασίες.

Επίσης, εντοπίστηκαν 17 άτομα,  τα οποία καταγγέλθηκαν για αδήλωτη εργασία και συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές γυναίκες για αδικήματα παράνομης παραμονής και παράνομης εργοδότησης.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας, στις κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, για την πάταξη της εργασιακής εκμετάλλευσης, ελέγχθηκαν δέκα υποστατικά και εντοπίστηκαν 36 άτομα.

Από τους σχετικούς ελέγχους συνελήφθησαν πέντε άτομα για αδικήματα παράνομης παραμονής και παράνομης εργασίας. Οι εν λόγω επιχειρήσεις διεξήχθησαν μεταξύ των ημερομηνιών 14-21/09/2022.