Επικίνδυνοι δρόμοι στα ορεινά λόγω παγετού – Το σκηνικό του καιρού για σήμερα

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

B2638672 7E6A 462A A294 948A124D2DB7

Για ολισθηρούς δρόμους λόγω παγετού σε ορεινές περιοχές προειδοποιεί η Αστυνομία τους οδηγούς.

Όπως αναφέρει σε πρωινή ανακοίνωση, παγετός έχει σχηματιστεί σε δρόμους στα ορεινά της περιοχής Μόρφου και Λεμεσού, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι επικίνδυνα ολισθηρό.

Παγετός έχει σχηματιστεί συγκεκριμένα στους δρόμους Πεδουλά – Προδρόμου, Προδρόμου-Τροόδους, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς, Πεδουλά – Κύκκου, Γερακιών-Κύκκου, Κάμπου-Κύκκου, Καρβουνά-Τροόδους και Πλατρών-Τροόδους.

Προστίθεται ότι στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο δεν παρατηρείται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα σήμερα το πρωί.

Αναφέρεται ότι στα οδικά έργα που διεξάγονται σε διάφορα σημεία ανά το παγκύπριο και που ενδεχομένως να επηρεάζουν την κυκλοφορία στον πιο κάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.cypruspolicenews.com/archives/10991.

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, που καλούνται να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, για αποφυγή οδικών συγκρούσεων.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία κατά το τριήμερο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να εξακολουθήσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.