Επίσκεψη εργασίας στο Κάιρο πραγματοποιεί σήμερα ο ΥΠΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη εργασίας στο Κάιρο

CEF0650B FFDB 4738 A209 B189D6D92779

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη εργασίας στο Κάιρο. Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ότι ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον ομόλογό του, Sameh Shoukry, και ακολούθως οι δύο Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες, παρουσία υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η εξέταση τρόπων περαιτέρω ενίσχυσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, ο τριμερής μηχανισμός συνεργασίας με την Ελλάδα, το Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κασουλίδης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Abdel Fattah Saeed Hussein Khalil el – Sisi, και θα συναντηθεί και με τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου, Ahmed Aboul Gheit.

Απόψε ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε δείπνο, παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρου Β’ και αξιωματούχων της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου της Αιγύπτου.

Πηγή; ΚΥΠΕ