Κυπρος

Επιστολή Φουρλά προς Ευρωβουλευτές για Πύλα – «Μέτρα τώρα κατά της Τουρκίας»

Επιστολή προς όλα τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία ενημερώνει για τα σοβαρά επεισόδια που δημιούργησε ο κατοχικός στρατός στην περιοχή της Πύλας, απέστειλε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στις παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος να κατασκευάσει δρόμο που θα συνδέει το χωριό Άρσος με στρατιωτικό φυλάκιο του κατοχικού στρατού, εντός της Νεκρής Ζώνης και τα όσα επακολούθησαν όταν μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τις εργασίες.

Καλεί τους συναδέλφους του όπως συμβάλουν προς την κατεύθυνση της λήψης άμεσων μέτρων κατά των τουρκικών προκλήσεων, τονίζοντας ότι για να έχουν αποτέλεσμα οι προειδοποιήσεις και να λαμβάνονται στα σοβαρά υπόψη από την Τουρκία, πρέπει να συνοδεύονται από αξιοπιστία.

«Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια ανοχής όσο αφορά την προσβολή των ευρωπαϊκών Αρχών και Αξιών, την προσβολή και καταπάτηση ευρωπαϊκού εδάφους.

Χρειάζεται η άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Όσο απλά καταδικάζουμε, εκείνοι θα αποθρασύνονται.»

Αυτούσια η Επιστολή Φουρλά προς τους Ευρωβουλευτές:

«Επικοινωνώ μαζί σας υπό το βάρος των δυσμενών εξελίξεων που επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία, αυτή τη φορά στην Πύλα. Πρόκειται για δικοινοτικό χωριό, στο οποίο οι κατοχικές αρχές, με την πλήρη στήριξη της Άγκυρας, υλοποιούν οδικά έργα που εκτείνονται στη Νεκρή Ζώνη και είναι υπό την ευθύνη των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός τους είναι η κατασκευή δρόμου που θα συνδέει το κατεχόμενο χωριό Άρσος με στρατιωτικό φυλάκιο του κατοχικού στρατού εντός της Νεκρής Ζώνης.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, τόσο εργαζόμενοι στο παράνομο έργο όσο και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας των κατεχομένων επιτέθηκαν σε άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης που επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες. Αρκετά μέλη της δύναμης των Ηνωμένων Εθνών τραυματίστηκαν και τα οχήματά τους υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές από εκσκαφείς των κατοχικών αρχών.

Παρά τις υποδείξεις και έντονες αντιδράσεις της Διεθνούς Κοινότητας, το κατοχικό καθεστώς υπό τις οδηγίες της Τουρκίας, ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει το έργο άμεσα.

Δυστυχώς οι φραστικές καταδίκες οδήγησαν σε πλήρη αποθράσυνση της Άγκυρας. Η δημιουργία νέων τετελεσμένων από την Τουρκία και των εγκάθετων της, αποτελεί πλήρη περιφρόνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά συνέπεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για άναρχη και αυταρχική επιβολή της αδικίας από την πλευρά του ισχυρού.

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Για να έχουν αποτέλεσμα οι προειδοποιήσεις και να λαμβάνονται στα σοβαρά υπόψη από την Τουρκία που είναι ξεκάθαρα ο καθοδηγητής των κατοχικών αρχών στην Κυπριακή Δημοκρατία, πρέπει να συνοδεύονται από αξιοπιστία.

Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια ανοχής όσο αφορά την προσβολή των ευρωπαϊκών Αρχών και Αξιών, την προσβολή και καταπάτηση ευρωπαϊκού εδάφους.

Χρειάζεται η άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Όσο απλά καταδικάζουμε, εκείνοι θα αποθρασύνονται.»

Ροη Ειδησεων

Ημέρα Μνήμης Κατεχόμενης Αχερίτου και μνημόσυνο πεσόντων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο Προσφυγικό Συνοικισμό Αγ.Γεωργίου Βρυσούλλων Αχερίτου τελέστηκε την Κυριακή 01/09/24 η εκδήλωση Μέρα Μνήμης Αχερίτου…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημέρα Μνήμης Κατεχόμενης ΄Αχνας: Πορεύθηκαν προς τη νεκρή ζώνη (EIKONEΣ)

Στο Δασάκι της Άχνας οι κάτοικοι πορεύθηκαν σήμερα Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου για μια ακόμη χρονιά…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Περιοδεία στην Κάτω Δερύνεια από Νικολέττο και Λίλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την κατεχόμενη περιοχή της Κάτω Δερύνειας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου…

31 Αυγούστου, 2024

Καρούσος: «Στόχος ο ΕΟΑ Αμμοχώστου να γίνει ο πιο παραγωγικός οργανισμός αδειοδότησης»

Στοχεύουμε να μετατρέψουμε τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Αμμοχώστου, στον πιο παραγωγικό και αποδοτικό οργανισμό…

31 Αυγούστου, 2024

ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Έτσι θα μοιάζει η νέα σύγχρονη Λαϊκή Αγορά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το εργοτάξιο κατασκευής της Σύγχρονης Υπαίθριας Λαϊκής Αγοράς Δερύνειας επισκέφθηκε την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024…

30 Αυγούστου, 2024

Η ιστορία της Κύπριας που κυκλοφορούσε ξυπόλητη στο Αυγόρου και κατέκτησε τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και την τηλεόραση

Πριν από 60 χρόνια μια νεαρή κοπέλα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αγαπημένο της νησί, την…

29 Αυγούστου, 2024