Έρχεται πολύ ισχυρό έως σφοδρό δυτικό ρεύμα – Δείτε αναλυτικά τον καιρό

Άστατος ξανά ο καιρός – Πότε έρχεται ισχυρό ρεύμα στην Κύπρο

250C7C6A 14E2 4AB0 94B9 E88B32238894

Ο συνδυασμός χαμηλής πίεσης στα βόρεια του νησιού με ψηλές πιέσεις στην κεντρική Μεσόγειο, αναμένεται να προκαλέσει πολύ ισχυρό έως σφοδρό δυτικό ρεύμα στην περιοχή, από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της πρωινής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Από το απόγευμα όμως, κυρίως στα δυτικά, στα νότια και στα ορεινά, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά κυρίως σε νοτιοδυτικούς ως δυτικούς, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα νοτιοανατολικά παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, στο δυτικό μισό του νησιού ο καιρός θα είναι τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και πιθανόν να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Τις μεταμεσονύχτιες και πρώτες πρωινές ώρες, αναμένονται σταδιακά τοπικές βροχές, αρχικά από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές, για να καταστούν σύντομα μεμονωμένες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Την Πέμπτη θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα σημειώσει αισθητή πτώση και περαιτέρω μικρή πτώση την Πέμπτη, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο.