Έρχονται αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων – Πόσο θα ανέβουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Αύξηση στην τιμή των καυσίμων αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο

unnamed file 12 αύξηση, Καύσιμα, τιμη

Αύξηση στην τιμή των καυσίμων αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης αναφέρθηκε στην Υπηρεσία Καταναλωτών του Υπουργείο Ενέργειας αλλά και στις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Αναφερόμενος στις τιμές των καυσίμων είπε ότι δυστυχώς από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι αυξήσεις. Σύμφωνα με τον κ.Δρουσιώτη οι τιμές θα καταγράψουν άνοδο της τάξης των 6 με 7 σεντς το λίτρο.

Συγκεκριμένα ο κος Δρουσιώτης αναφερόμενος στην υπηρεσία καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας την χαρακτήρισε ως «επίπεδο δημοτικού».

«Η ένσταση μας είναι ότι το παρατηρητήριο του Υπουργείου Ενέργειας δίνει στοιχεία που οδηγού σε λανθασμένα συμπεράσματα και αυτά τα συμπεράσματα έχουν αντίκτυπο στην ψυχολογία του κόσμου.

Οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί τον Δεκέμβριο και αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο έναντι του Νοέμβρη και μάλιστα παρουσίασαν μια μικρή μείωση.

Εμείς ως κυπριακός σύνδεσμος καταναλωτών μελετούμε το παρατηρητήριο της στατιστικής υπηρεσίας το οποίο είναι επιπέδου πανεπιστημιακού και χαρακτηρίζω το επίπεδο του Υπουργείου Ενέργειας δημοτικού».

Συνέχισε λέγοντας, «Το Υπουργείο Ενέργειας παρουσίασε ότι τα λαχανικά είχαν αύξηση 5-22%.  Το παρατηρητήριο του Τμήματος Στατιστικής και Ερευνών παρουσιάζει μια μείωση 10%.

Γι’ αυτό λέω ότι οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα και γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην τα δημοσιεύει το Υπουργείο Ενέργειας αν θα συνεχίσει να γίνεται με αυτό τον τρόπο.

Το Υπουργείο Ενέργειας πήρε μια τιμή στις 8 του Δεκέμβρη και μια τιμή στις 12 του Δεκέμβρη, για τρία είδη.  Το Τμήμα Στατιστικών και Ερευνών παίρνει τιμές κάθε εβδομάδα και βγάζει τον μέσο όρο, είναι πιο επιστημονική προσέγγιση».