Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας στην Κύπρο

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

FFB6E49D 2432 499A 8EB0 6006D52EBD1B Βροχοπτώσεις, Καιρός

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα πιθανό να είναι τοπικά παρατεταμένα ή και έντονα, κυρίως κοντά στα παράλια, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση.

Για τη Δευτέρα αναμένεται πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Η ασθενής ψηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από το Σάββατο, ενώ από τότε και τις επόμενες ημέρες πιθανό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη. Από την Κυριακή αναμένεται χαμηλή πίεση.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές. Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως μετά το μεσημέρι. Το βράδυ τα φαινόμενα πιθανό να είναι τοπικά παρατεταμένα ή και έντονα, κυρίως κοντά στα παράλια, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Από αργά το απόγευμα και μετά θα καταστεί συννεφιασμένος, με γενίκευση των φαινομένων, που τοπικά πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα μέχρι την Κυριακή, τα οποία είναι πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Για τη Δευτέρα αναμένεται πτώση.