Έρχονται οι έξυπνοι μετρητές της ΑΗΚ – Τα οφέλη που θα προκύψουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Βραχνάς για την ΑΗΚ οι παράνομες συνδέσεις ρεύματος στην Πάφο από αλλοδαπούς

1 Copy Copy 21

Βραχνάς έχουν καταντήσει για την ΑΗΚ οι παράνομες συνδέσεις ρεύματος κυρίως από αλλοδαπούς σε υποστατικά στην Πάφο. Οι αλλοδαποί επεμβαίνουν άμεσα στο δίκτυο της ΑΗΚ και συνδέουν καλώδια με τα υποστατικά που διαμένουν, δημιουργώντας πρόβλημα στο δίκτυο αλλά ταυτόχρονα αυξάνουν τον κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, η εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Χριστίνα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι σε διάφορες περιοχές της Πάφου όπως στη Χλώρακα, Τρεμιθούσα και Έμπα, αλλοδαποί συνδέουν παράνομα καλώδια στα υποστατικά που μένουν για να εξασφαλίσουν ρεύμα. Όπως είπε η κ. Παπαδοπούλου έχει γίνει καταγγελία στην οποία η οποία κλήθηκε να επιληφθεί του θέματος. Λειτουργοί της ΑΗΚ μετέβησαν στο σημείο μαζί με την Αστυνομία , καθώς στο παρελθόν υπήρξαν και επιθέσεις κατά των λειτουργών της ΑΗΚ και αποκατέστησαν τα καλώδια, ωστόσο με την απομάκρυνση τους από εκεί οι αλλοδαποί επανένωσαν και πάλι τα καλώδια.

Η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να βρουν λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς τελευταία παρατηρούνται και προβλήματα στο δίκτυο της ΑΗΚ από τις παράνομες αυτές συνδέσεις. Παράλληλα τόνισε ότι είναι μια επικίνδυνη πρακτική και για τους ίδιους αφού οι συνδέσεις δεν γίνονται από εξειδικευμένο προσωπικό με τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται.

Έξυπνοι μετρητές

Μετά από πολλές προσπάθειες, ξεκινά το έργο της εγκατάστασης των έξυπνων μετρητών με πολλά οφέλη για τους καταναλωτές. Όπως ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου αναμένεται να εγκατασταθούν περίπου 400.000 έξυπνοι μετρητές και οι οποίοι θα συμβάλουν στην ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση ΑΠΕ στο δίκτυο.

Όπως ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, θα υπάρξουν συγκεκριμένα οφέλη από την εγκατάσταση των συγκεκριμένων μετρητών όπως είναι η συνεχής και ακριβής μέτρηση της κατανάλωσης, χωρίς την επίσκεψη λειτουργού της ΑΗΚ στο υποστατικό, θα διευκολυνθεί ο εντοπισμός βλαβών, θα γίνεται αυτόματα και εξ αποστάσεως η διακοπή και επαναφορά ρεύματος και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, το κόστος για την εγκατάσταση των μετρητών ανέρχεται στα 50 εκ ευρώ και οι καταναλωτές δεν θα κληθούν να πληρώσουν οτιδήποτε μιας και έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί από την ΑΗΚ.

Φυσικό Αέριο

Η ΑΗΚ είναι έτοιμη εδώ και καιρό να λειτουργήσει με φυσικό αέριο, ανέφερε επίσης η κ. Παπαδοπούλου. Ερωτηθείσα σχετικά, σημείωσε ότι οι σταθμοί της Αρχής είναι σε θέση να λειτουργήσουν με φυσικό αέριο, ανέφερε ωστόσο ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα μερικών μηνών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές.

Πηγή: Sigmalive