Έρευνα στην κυπριακή αγορά για τον εντοπισμό καλλυντικών που αποσύρθηκαν

Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα στην κυπριακή αγορά, για τον εντοπισμό δύο καλλυντικών προϊόντων τα οποία αποσύρθηκαν από την αγορά της ΕΕ

imagew 124 Έρευνα, καλλυντικα, κυπριακή αγορά

Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα στην κυπριακή αγορά, για τον εντοπισμό δύο καλλυντικών προϊόντων τα οποία αποσύρθηκαν από την αγορά της ΕΕ και καθ΄ότι η διάθεση των προϊόντων αυτών γίνεται διαδικτυακά προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν τα έχει στην κατοχή του να διακόψει τη χρήση τους ή σε περίπτωση που εντοπίσει τα προϊόντα αυτά, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, στα τηλέφωνα 22608606 και 22608678.

Πρόκειται για το καλλυντικό προϊόν με την εμπορική επωνυμία: “CAROCLAIR Soin Super Eclaircissant Lightening Cream” και έχει αποσυρθεί λόγω του ότι περιέχει την ουσία clobetasol propionate η οποία ανήκει στα κορτικοστεροειδή και μπορεί να περιέχεται μόνο σε συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα και όχι σε καλλυντικά. Η έκθεση σε αυτή την ουσία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και να οδηγήσει σε προβλήματα του ενδοκρινικού συστήματος. Το προϊόν πωλείται διαδικτυακά μέσω eBay και δεν είναι σύμφωνo με τις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα Καλλυντικά (EC) 1223/2009.

download 1 Έρευνα, καλλυντικα, κυπριακή αγορά

Επίσης αφορά το προϊόν με την εμπορική επωνυμία: “Right Now Brow Thickening Brow Gel”,Τύπος/Αρ. Μοντέλου:
Light 01, Medium 02,Dark 03,Super Dark 04 και έχει αποσυρθεί λόγω του ότι περιέχει υψηλά επίπεδα μικροβιακού φορτίου.
Πιθανόν να προκαλέσει μόλυνση ή ερεθισμό στα δέρμα και στα μάτια. Το προϊόν πωλείται διαδικτυακά και δεν είναι σύμφωνo με τις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα Καλλυντικά (EC) 1223/2009.

download Έρευνα, καλλυντικα, κυπριακή αγορά

Για τα πιο πάνω προϊόντα δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αναφορικά με τις χώρες εξαγωγής τους.

Αναφέρεται ότι για τον λόγο αυτό οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των προϊόντων στην αγορά και προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν έχει στην κατοχή του τα εν λόγω προϊόντα, να διακόψει τη χρήση τους ή σε περίπτωση που εντοπίσει τα προϊόντα αυτά, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, στα τηλέφωνα 22608606 και 22608678.