Ερντογάν «Δεν θα διστάσουμε καθόλου να κάνουμε ό,τι και πριν από 45 χρόνια»

Προκλητικός Ερντογάν στην επέτειο της εισβολής: Μπορούμε να κάνουμε τα ίδια

Ανήμερα της συμπλήρωσης 45 χρόνων από τις 20 Ιουλίου 1974

Η Τουρκία δεν θα διστάσει να επέμβει στην Κύπρο, όπως έκανε πριν από 45 χρόνια, για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Αυτό τόνισε ο Ρετζέπ Ερντογάν, ανήμερα της επετείου του αιματοβαμμένου «Αττίλα» και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο μέσα από δήλωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Τουρκικής προεδρίας.

Και όχι μόνο απείλησε πως δεν θα διστάσει να εισβάλει ξανά στην Τουρκία, αλλά χαρακτήρισε (και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά) τον «Αττίλα» μια «ειρηνική επιχείρηση» στην Κύπρο, που έγινε «για να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που είναι ισότιμοι ιδιοκτήτες του νησιού»!

«Ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει ποτέ να κάνει το ίδιο βήμα όπως πριν από 45 χρόνια αν χρειάζεται για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων», είπε επίσης ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού έθνους θα συνειδητοποιήσουν πως είναι μάταιο» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζει για το θέμα των κοιτασμάτων της Κύπρου. Ο Ερντογάν είπε και αυτή τη φορά πως η Τουρκία θα συνεχίσει να αντιμάχεται της προσπάθειες των Ελληνοκυπρίων να εκμεταλλευτούν τους πόρους του νησιού!