Ερντογάν: «Δίνουμε πάλι αγώνα για την ανεξαρτησία μας, όπως έναν αιώνα πριν»

ap 19297515343029

Μήνυμα με αφορμή την 96η επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας απέστειλε ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι το έθνος και το κράτος βρίσκονται πάλι εν μέσω ενός ιστορικού αγώνα παρόμοιο με τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας πριν από έναν αιώνα (σ.σ. κατά των Ελλήνων).

Στο βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του προς το λαό με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι και σήμερα δίδεται ένας αγώνας ανεξαρτησίας και επιβίωσης, όπως κι έναν αιώνα πριν, απλά με διαφορετικές μεθόδους τώρα.

Έκανε λόγο για παιχνίδι που στόχο έχει την εθνική ενότητα, καθώς επίσης και για επιθέσεις με στόχο την κυριαρχία, τα σύνορα, την ασφάλεια και την οικονομία της χώρας.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, η Τουρκία έχει πλέον την ιστορική εμπειρία και μια βαθιά ριζωμένη πείρα ως κράτος εδώ κι έναν αιώνα, ώστε να ξεπεράσει με αποφασιστικότητα όλα τα προβλήματα.

Μήνυμα Ακάρ με… υπενθύμιση Γαλάζιας Πατρίδας
Αντίστοιχα στο μήνυμά του για την επέτειο της ίδρυσης του τουρκικού κράτους, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέρθηκε στην υπερήφανη Τουρκία για τον αποφασιστικό αγώνα που δίνει κατά της τρομοκρατίας, ειδικά με τις επιχειρήσεις στη Συρία, χωρίς να χάνει το στόχο της, ενώ υπενθύμισε παράλληλα και το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας.

«Η πατρίδα μας, η γαλάζια πατρίδα μας, οι αιθέρες μας και τα 82 εκατ. πολίτες μας συνεχίζουν αδιάλειπτα, με πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους απειλή και κίνδυνο κατά της ηρεμίας και ευημερίας μας», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε και στη συνέχιση της προάσπισης των δικαιωμάτων των Κύπριων αδελφών στα Κατεχόμενα.

«Παράλληλα με τις μάχες μας κατά της τρομοκρατίας εντός και εκτός συνόρων, προασπίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στη γαλάζια πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και των γύρω περιοχών.

Ως εγγυήτρια χώρα και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κύπριων αδελφών μας», είπε.

Πηγή: ethnos.gr