Έσπασε την καραντίνα και τώρα θα ακούσει την ποινή της

Όλες οι εξελίξεις για την υπόθεση της γυναίκας που ήλθε από τις ΗΠΑ - Πότε νόσησε

katadiki Coronavirus, Γυναίκα απο ΗΠΑ, Δικαστήριο, καραντίνα

Η πρώτη σοβαρή υπόθεση παραβίασης της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού πήρε τη δικαστική οδό. Την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου η Κύπρια με καταγωγή από τη Λάρνακα αφιχθείσα από τις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, θα ακούσει την ποινή της από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Εναντίον της γυναίκας που παραδέχθηκε «άνοιξε» υπόθεση, αφού παραβίασε την καραντίνα όταν έφθασε από την Αμερική.

Η Ελληνοκύπρια από τη Λάρνακα όταν έφυγε από τις ΗΠΑ προέβη σε τεστ κορωνοϊού το οποίο ήταν αρνητικό. Τεστ κορωνοϊού έκανε και με την άφιξή της στο Αεροδρόμιο Λάρνακας το οποίο ήταν επίσης αρνητικό. Ως εκ τούτου, η γυναίκα δεν μπήκε σε καραντίνα και συνέχισε κανονικά τη ζωή της έχοντας επαφές με διάφορα πρόσωπα αλλά δυστυχώς γι΄’αυτήν κόλλησε τον ιό.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λάρνακας Χαράλαμπο Ζαχαρίου, η γυναίκα από τη Λάρνακα είχε επαφές με τέσσερα συνολικά άτομα. Τά άτομα αυτά ιχναλατήθηκαν στη βάση των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας και λήφθησαν καταθέσεις. Ερωτηθείς κατά πόσον η κοπέλα είχε επαφές με 14 συνολικά πρόσωπα ο κ. Ζαχαρίου δεν το επιβεβαίωσε.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία εξασφάλισε από την Επιδημιολογική Ομάδα τον κατάλογο με τα ονόματα – επαφές της γυναίκας ώστε να διερευνήσει εάν υπήρξε παραβίαση της νομοθεσίας Περί Λοιμοκάθαρσης ή του Ποινικού Κώδικα.

Η παραβίαση του αυτοπεριορισμού που διαπιστώνεται σε δειγματοληπτικό έλεγχο ρυθμίζεται με εξώδικο 300 ευρώ ή φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή πρόστιμο μέχρι 50.000 ευρώ. Πρόκειται για το Άρθρο του Ποινικού Κώδικα για διάδοση μόλυνσης επικίνδυνης για τη ζωή. Λόγω του γεγονότος ότι η υπόθεση της γυναίκας από τη Λάρνακα οδηγήθηκε στο Δικαστήριο, η ποινή εναπόκειται στην κρίση του Δικαστηρίου. Είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία διενήργησε τέτοια έρευνα λόγω της έκτασης των μολύνσεων.

Πηγή: Offsite