Έτσι αποκαλύφθηκε η απάτη του μισού εκατομμυρίου με την «πυραμίδα»

Το κουβάρι της εταιρείας – φάντασμα ξετύλιξαν οι Αρχές μετά από καταγγελία που έφθασε κοντά τους για απάτη και απόσπαση χρημάτων

b b xrimata11

Το κουβάρι της εταιρείας – φάντασμα ξετύλιξαν οι Αρχές μετά από καταγγελία που έφθασε κοντά τους για απάτη και απόσπαση χρημάτων μέσω σχεδίου προώθησης πυραμίδας. Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν, τον Δεκέμβριο του 2018, όταν οι δύο ύποπτοι επισκέφθηκαν συγκεκριμένο ιατρό, για θεραπείες της 39χρονης όπου εκεί ο 55χρονος συστήθηκε ως διευθυντής συγκεκριμένης εταιρείας.

Ο 55χρονος, μιλώντας με τον ιατρό, του ανέφερε για κάποιο επενδυτικό σχέδιο στο οποίο θα μπορούσε να επενδύσει χρήματα. Ο ιατρός-παραπονούμενος, πείστηκε από τον 55χρονο, να επενδύσει χρήματα και του έδωσε 4.000 ευρώ.

Τότε ο ιατρός πρότεινε και σε συγγενείς και φίλους του να επενδύσουν και αυτοί στο εν λόγω επενδυτικό σχέδιο και έτσι από στόμα σε στόμα τα άτομα έγιναν 25, τα οποία επένδυσαν συνολικά 499 χιλιάδες ευρώ.

Τα περισσότερα χρήματα φέρεται να κατέληξαν στον λογαριασμό του 55χρονου. Ωστόσο, το σχέδιο-απάτη του 55χρονου άρχισε σιγά-σιγά να αποκαλύπτεται όταν τον Απρίλιο του 2020, οι πληρωμές σταμάτησαν απότομα με τον ύποπτο να βρίσκει πρόφαση τον κορωνοϊό.

Άτομα, τα οποία επένδυσαν τα χρήματά τους συναντήθηκαν τυχαία, τον περασμένο Ιούνιο με κάποιο πρόσωπο το οποίο τους ανέφερε μεταξύ άλλων πώς στην συγκεκριμένη εταιρεία δεν εργάζεται ο συγκεκριμένος 55χρονος και τότε οι επενδυτές ανακάλυψαν πως είχαν πέσει θύματα απάτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 55χρονος, παραδέχθηκε πως κρατούσε πλαστά έγγραφα, ωστόσο, δίνει κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται ενώ η 39χρονη σύζυγός του ισχυρίζεται πώς δεν γνώριζε για την κομπίνα.

Ο 55χρονος και η 39χρονη σύζυγος οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού όπου διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτηση.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, σχεδίου προώθησης πυραμίδας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφίας, και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Πηγή: 24news.com.cy